Fra «Skauen» til STIL Arena – Follo

Fra «Skauen» til STIL Arena

Det er en del mennesker i Nordre Follo som forbinder Siggerud med skog, Christian Ingebrigtsen fra A1 og flotte turforhold. Vi i Follo Håndballklubb ser på Siggerud som en «skjult» talentfabrikk som har levert spillere til klubben i generasjoner. Johansen-slekten, Dag Olsen, Halvard Lunde, tidligere Halden-Proff Sander Torbjørnsen og NM20 finalens beste spiller Simen Pettersen er noen av de som dukker fort opp i tankerekkene.

Nå er det tid for en «ny» Siggerudgutt som skal ikle seg den røde drakten. Han fikk sin debut i Rema1000-ligaen denne sesongen, og leverte bunnsolide forsvarprestasjoner i kamp etter kamp. Han har ikke fått vist mye av angreps-repertoaret sitt enda, men vi vet at unggutten har en slegge av en arm.

Marius Gulbrandsen har vunnet det meste man kan som juniorspiller. Han var en del av den svært gode 01-årgangen til Siggerud, og var med på å vinne Lerøyserien i 2018/2019 med Ski. Han var også en del av Follo-gjengen som vant NM20 i Oslo Spektrum.

Follo media har pratet med talentet fra de «dype skoger».

Marius Gulbrandsen scorer mot Champions League-motstand

«Det er mange jeg kan lære av»

Du har nå signert for Follo Håndballklubb. Hva betyr klubben for deg og hvordan føles det å være en del av laget?

– For meg betyr klubben mye. Siden jeg var liten gutt, har jeg sett opp til gutta på Follo. Jeg har vært maskot for dem og sett de fleste kampene. Siden den gang har jeg hatt en drøm om å spille i Follo. Det å nå være en del av laget er veldig gøy. Gutta har vært veldig inkluderende og det har vært lett for meg å komme inn i gruppa.

Hvordan var det å debutere i Rema1000- Ligaen?

Å debutere i Rema1000-ligaen var ekstremt gøy og lærerikt. Jeg trodde ikke at jeg skulle få så mye spilletid som jeg gjorde, men den tilliten jeg fikk gjorde at jeg fikk en selvtillits-boost og mer motivasjon.

Vi fikk ikke sett mye av angrepsspillet ditt denne sesongen, ettersom du ble en viktig nøkkel i forsvar. Hva er dine sterke sider i angrep?

– Jeg mener at jeg har et bredt skudd-repertoar, som jeg må prøve å benytte meg mer av. I tillegg tror jeg at selvtilliten jeg har fått i forsvar det siste året også vil styrke angrepsspillet mitt. Det er mange spennende spillertyper i Follo som jeg kan lære av.

Klubben rykket som kjent ned fra den øverste divisjonen. Hva er lagets- og dine ambisjoner for sesongen som kommer?

– Mine ambisjoner for denne sesongen er å utnytte potensialet mitt. Håper mine bidrag vil hjelpe til et opprykk.

Hva har du brukt tiden din på etter Covid-19 utbruddet?

– Utenom skole har jeg brukt mye tid på å skate. Selvfølgelig har jeg også brukt tiden på å trene. Jeg har trent mye alternativt for å hvile/ bli kvitt plager i muskulatur som påvirket spillet mitt de siste månedene i sesongen.

Vi ønsker den ydmyke Siggerud-gutten masse lykke til den kommende sesongen. Når enn den blir.