Seks kjappe med påtroppende sportslige leder Tobben – Follo

Seks kjappe med påtroppende sportslige leder Tobben

Follo Media har lenge håpet å få den nye sportslige lederen i Follo i tale – og endelig lyktes det …

Ballkunstneren (riktignok stor ball). Foto: Privat.

Torbjørn «Tobben» Andersen, du er et kjent navn i Follo-kretser og rundt om i Håndball-Norge. Men for de uinnvidde, hvordan vil du presentere deg selv? 32 år, født og oppvokst på Myrvoll/Oppegård. Startet min håndballkarriere i Oppegård, med Sixten Kjernlie som trener. For de som kjenner Sixten ble det tidlig seriøst og strukturert i treningshverdagen. Det førte til mange gode håndballopplevelser og mange gode minner. Da jeg ble 16 år dro jeg til Ski og Follo HK. Der opplevde jeg både kvalifisering fra 1.divisjon til eliteserien, kvalifisering fra eliteserien til 1.divisjon og høydepunktet opprykk til eliteserien. Jeg fikk ca. 5 år som seniorspiller i Follo. Etter Follo gikk ferden til 1. divisjon i Oppsal, 1. divisjon og eliteserie i Vålerenga og 1. divisjon i Kolbotn før skoene ble lagt på hylla. En klassespiller ble jeg aldri, men jeg sitter allikevel igjen med mange fine opplevelser som spiller. De siste årene har gått til å være håndballtrener for gode yngre lag, både i Kolbotn, Oppegård og Ski. Jeg har blant annet trent halve årets Follostall. Nå bor jeg i Vestby med samboer, en sønn på 3 år og en liten masete hund.

Daniel, Anita og Tobben. Foto: Privat.

Du har hatt mange håndballrelaterte roller i nærområdet, hva motiverte deg til å si ja til rollen som sportslig leder i Follo HK?

Ja, det stemmer. Først og fremst handler det om at Follo etter min mening er den regionen i Norge som produserer flest talenter på guttesiden. Jeg har alltid hatt et hjerte for Follo HK, selv om jeg de senere årene ikke har vært så tett på. Jeg har allikevel fulgt godt med og kjenner mange i og rundt klubben. Potensiale i Follo er enormt! Jeg er sikker på at systematisk og strukturert arbeid vil føre til at Follo vil være et fast innslag i toppen av norsk håndball. Den reisen har jeg lyst til å være med på. Derfor takket jeg raskt ja da valgkomiteen tok kontakt.

Som toppspiller i Follo HK var innstillingen og innsatsen i særklasse – alltid 100 % – vil det også kjennetegne deg som sportslig leder?

Ja det skal aldri stå på innsatsen. Verken fra meg, styret, trenerne, spillerne eller de andre som jobber for klubben. Får vi til det, vil vi bli fryktelig vanskelig å slå.

Kriger i forsvar – Kristiansunds Kjetil Gimnes blir kontant stoppet av Tobben og Morten Hansen. Tellef Dannevig følger med. Foto: Anders Tøsse, ØB. 
Foto: Østlandets Blad

Hvilken sportslig utvikling ser du for deg de nærmeste årene for Follo HK?

Jeg tenker det viktigste er at jeg og klubben tenker langsiktig. Vi må lage en god plan for Follo sin vei videre. Talentene finnes, vi må bare klare å videreutvikle de på best mulig måte. Follos talenter skal få tett oppfølging og massevis av erfaring. Da vil man få et fundament som er bærekraftig og solid. Nærbø er et prakteksempel på akkurat dette. En lokal ung gjeng som har fått tillit og tid. Nå er de et etablert eliteseierlag. Entusiasmen er stor og nærbøfolket fyller hallen kamp etter kamp. Imponerende og inspirerende.

Hva blir dine viktigste oppgaver kommende sesong?

Nå har jeg nettopp fått jobben så helt oversikt har jeg ikke. Men et nytt Sportslig Utvalg er på plass. Med meg på laget har jeg Olli Rødal, Martin Juul og Mats Saugen. Det er jeg svært fornøyd med.

To oppgaver kommer nok til å prioriteres nå i starten:

  • Sette sammen en solid tropp som kan kjempe om opprykk. Der er vi allerede nesten i mål. Axel har gjort en fantastisk jobb som midlertidig sportslig leder. Takk til alle gutta som har signert og har trua på prosjektet!
  • Lage en langsiktig plan. Snarveier til suksess tror jeg neppe er nøkkelen som får Follo til toppen av norsk håndball.

Follo satser ungt – godt komplettert av noen ringrever – Hva tror du om Follos sjanser i 1.divisjon?
Jeg tror selvfølgelig Follo vil være helt i toppen av årets 1.divisjon. Vi har en sterk tropp, med god blanding av talent og rutine. Holder vi oss skadefrie og trener best, vil ingen slå oss!

Vi vet at mange lag i årets 1.divisjon vil opp til eliteserien. Så ALLE i klubben må gi 100% skal det bli eliteserie i 2021. Håper på full hall og masse entusiasme i sesongen 2020/2021. Kjøp sesongkort, dette blir gøy. Heia FOLLO!!!

Follo Media kunne ikke vært mere enig – og ser også lyst på fremtiden for Follo HK.

Medlem i sportslig utvalg: Tidligere Follo spiller: Martin Juul – Arkiv foto Knut Stenseth Østlandets Blad
Olli Rødal blir med videre i Sportslig utvalg – Tidligere spiller og trener i Follo HK – Arkiv foto Østlandets Blad – Christine Heim
Medlem i sportslig utvalg – Tidligere Follo HK spiller Mats Haugen