«Det har gitt meg en positiv ting, noe å se frem til hver dag» – Follo

«Det har gitt meg en positiv ting, noe å se frem til hver dag»

Hver eneste klubb i Norge er bygget på dugnad og frivillighet. Familie og mennesker som har et stort hjerte for laget sitt. Det er nettopp disse personene som gjør den «usynlige» jobben og som neppe får mye oppmerksomhet for arbeidet sitt. Dog stiller de opp hver eneste dag for å gjøre hverdagen til andre litt enklere. Derfor er det viktig å gi disse personene den hyllesten og takken for arbeidet de legger ned.

I Follo Håndball har vi mange av dem. Og en av de er vår kjære oppmann Steinar Steinsveen som nå har valgt å trappe ned som alt-mulig mann.

Steinar har vært en del av klubben siden 2014. Han har ingen i familien som spiller håndball selv, men har alltid vært å se på tribunen når Follo har spilt kamper i STIL Arena. På den tiden fikk han kontakt med Follo-Legenden Jan Magnor. Jan hadde vært oppmann for klubben i alle år og lurte på om dette var noe Steinar vil bli med på. Etter å ha godt Norges beste skole i oppmann-yrket hos Jan Magnor var nå Steinar blitt en del av Follo familien.

Jeg har vært i klubben siden 2014 og husker godt Steinar sin ankomst. En trivelig og humørfylt mann som aldri klaget på noe. Han var alltid på plass tidligst av alle og sørget for at alt utstyr var klart før vi skulle på trening og kamp. Steinar har også alltid vært der om noen av spillerne ønsker å slå ann en prat. Og slik har det fortsatt frem til den dag i dag.

Mange lurer nok på hvorfor man gidder å ta på seg oppgaven som oppmann. Vaske svette drakter, fylle flasker og ikke minst styre når en av guttene på laget har glemt drakt. Da er det bare å høre med hovedpersonen selv, Steinar.«Det å være oppmann har gitt meg en positiv ting i hverdagen, noe å se frem til nesten hver dag. Små og store oppgaver som fikk dagene til å gå, spesielt etter at jeg sluttet å jobbe i 2016. Samholdet i gruppa og den morsomme praten til dere gutta i garderoben har også vært positivt. Jeg har humret mye inni meg når jeg har hørt på dere!

Reisene sammen med har også vært givende. Må legge til at også resten folkene rundt klubben har gitt meg mye».

Jeg spurte også Steinar om hva hans beste opplevelse fra Follo tiden har vært og da kom det kontant:

«Å, det er mye, men det som skjedde i Skedsmohallen 17. Mars 2019 er nok det som sitter best i minnet. Vi slo Lillestrøm og Sandnes slo Nøtterøy og vi var plutselig i Eliteserien!»

Steinar har slitt med sykdom en god periode nå og må derfor gi seg som oppmann.

-Når jeg må ha assistanse til bæring og andre ting nesten hele tiden, mister jobben mening og blir mer et slit enn en glede. Det er jo jeg som skal være serviceapparatet og ikke spillerne.

Et svar som forteller det meste om vår oppmann.

Hele Follo-familien vil takke Steinar for den fantastiske innsatsen han har lagt ned for klubben. Takke for alle timene med gode samtaler og mye latter. Takke for upåklagelig oppvartning og kontroll. Takk for alle gode minner og opplevelser.

Vi ønsker Steinar masse god bedring!

Vi sees i STIL Arena når 1 divisjon kastes i gang igjen.

FOLLO ER FAMILIE

Follo HK – Sesongen 2019/20