«Ett sted hvor glede og mestring settes høyt» – Follo

«Ett sted hvor glede og mestring settes høyt»

Rundt 80 håndballglade barn har vært samlet hele vinterferien i STIL Arena. Follo HK herrer sine håndballskoler har fått gode tilbakemeldinger i mange år. Dyktige og engasjerte trenere som lærer de fremtidige Follospillerne gjennom fire dager med morsomme og tøffe treninger.

I løpet av håndballskolen vil den yngre garde få veiledning i alle spillets faser. Alt fra finte- og skuddtrening til kampsituasjoner. Det blir ekstra morsomt når man blir geleidet av spillere som spiller på øverste nivået i Norge. Nesten samtlige av gjengen som er ikledd Follologoen har selv vært lærlinger i klubbens regi. Her fikk de sine første lokale helter og ikke minst forbilder. Nå er de selv i samme posisjon som klubbens tidligere spillere.

Follo Media har vandret fra bane til bane denne uken. Vi kan med sikkerhet si at stemningen og intensiteten er på topp. Til tross for lange dager med mye belastning sitter latteren like løst. Både hos de store og de små. I de få avbrekkene som forekommer, så fikk vi dratt ut noen ord fra instruktører og utøvere.

– Jeg skal bli bedre enn broren min

Sander Strøm Tjernshaugen (13) har vært på håndballcampen ved flere anledninger. Han er lillebroren til tidligere Follo spiller Jonas Strøm Tjernshaugen og Ski g18 spiller Martin Strøm Tjernshaugen. Han koser seg nok en gang på Follo Balkan Wintercamp

Hvordan er det på håndballskolen?

– Det er veldig gøy. Mange flinke trenere og spillere. Det er også veldig mange gode øvelser.

Når vi spør om Sander om har lært noe nytt så svarer han smilende «Nei», men vi er dog sikre på at ungutten har dratt med seg et par triks fra Follo-spillerne.

En av de er Tobias Skonnord Hansen, som også er treneren til Sander på daglig basis for Ski G07. Det er en spiller 07-gutten ser opp til.

– Han er veldig god og spiller i tillegg på samme posisjon som meg

Før Sander må løpe av gårde til gruppen sin anført av Follo Håndball forsvarskjempe Asbjørn Hansen, får vi stilt et siste spørsmål.

«Du har en bror som spilte på Follo før (Jonas Strøm), er målet å bli bedre en storebror?»

Igjen smiler Sander før han avslutter

-Ingen tvil om at jeg skal bli bedre enn brodern.

Sander Strøm Tjernshaugen

-Det er moro å se fremtidens Follospillere i aksjon

For å kunne ha gjennomføre gode økter for 80 deltakere trengs det naturligvis dyktige instruktører. Vi fikk tatt en prat med nylig landslagsutatte Jonas Stenersen og strekspiller Bjørnar Pedersen om hvordan livet på håndballskolen er.

Hvordan er det å være instruktør på Follo Balkan Wintercamp?

– Det er veldig moro og givende. I tillegg får man brukt ferien sin produktivt, forteller 01-gutten Jonas

Bjørnar Pedersen har selv vært utøver på Follo Håndballskole og syntes det er moro at det er nå han som er forbilde for de små

– Det er lange dager, men veldig gøy. Det er moro å se fremtidens Follospillere i aksjon her i Stil Arena.

De er begge enige i at det gir energi å se så mange spillere ha et ønske om å bli bedre. Det er mye lek og moro, men samtidig gis det tips om hvordan man kan ta nye steg på håndballbanen.

Når artikkelen fra Follo Media legges ut er årets Wintercamp over. Et flott arrangement som igjen vil skape nye helter og gleder for Follo HK og Follo HK Damer.


– Det er veldig moro og givende. I tillegg får man brukt ferien sin produktivt

Jonas Stenersen – Follo HK