Møt Follo HKs superkvinne! – Follo

Møt Follo HKs superkvinne!

Follo Media møtte Follo HKs ernæringsansvarlige Ida Marie Pedersen en kveld på S.P.A.R.T.A. treningssenter i Ski, der Follo gutta løfter jern og jevnlig følges opp i forhold til ernæring og kosthold.

Ida Marie er 29 år ung, bosatt i Oslo og jobber som produktutviklingssjef i Faun Pharma som holder til i Vestby. Hun har selv spilt håndball i Ski og er søster til Follo HKs linjespiller Bjørnar Pedersen. Ida har en imponerende utdanning, med mastergrad i humanernæring og to års spesialisering i Sports Nutrition fra IOC (ja akkurat – International Olympic Committee).

Ida Marie har vært engasjert som ernæringsansvarlig i Follo HK siden 1.mai i 2019, som et ledd i profesjonaliseringen av Follo HK for comebacket på elitenivå. Så langt i sesongen har hun gjennomført 2-3 individuelle kostholdsveiledningssamtaler med hver enkelt av de 20 spillerne i troppen, og mange av spillerne får ekstra oppfølging i tillegg. Spillerne registrerer kosthold i perioder som Ida Maria registrerer i sitt program, og ut kommer stolpediagram og grafer som viser oversikt over vektutvikling, inntak av forskjellige vitaminer, mineraler, proteiner, karbohydrater etc. Ida Marie har full kontroll på hver enkelt spiller og sammenligner utvikling over tid og mot målsettinger. Er det store avvik fra plan får gutta beskjed om fokusområder for å justere seg frem mot neste registrering og måling. Det er tett oppfølging, men det må til.

Dette er dugnad, men jeg har et brennende engasjement for Follo HK

Ida Marie har tidligere jobbet med både syklister og vanlige folk som trenger kostholdsveiledning. Hun forteller at det er veldig utfordrende og spennende å jobbe med håndballspillere. Det er mange ulike spillertyper, og det er stor forskjell på behovene til en linjespiller, en bakspiller og en kant. De skal trene ulike styrkeprogram og de trenger ulik ernæring. Det er også store forskjeller i appetitt blant gutta og det må det også tas hensyn til.

Det er Tomsen Helland Markegård, Martin Lysdal Hansen og Axel Reimblad som er trenerne, jeg tilrettelegger for at gutta skal tåle belastningen gjennom sesongen

Jeg sparrer med de om treningsbelastning, treningsprogram og ernæring gjennom sesongen. Ida Marie vektlegger at dette må tilpasses hver fase i sesongen, det være seg nedtrapping, oppkjøring, sommerpause, ny oppkjøring og gjennom sesongen.

Spillergruppa er både interessert og engasjert i å bli bedre på ernæring og kosthold, sier Ida Marie. «Jeg merker at de stoler på meg – kosthold er en veldig personlig ting – jeg er den eneste jenta som slipper inn i garderoben!» Hun er tydelig stolt av gutta og ser på resultatene at de tar ernæring på alvor.

På spørsmål om veien videre sier Ida Marie: «Vi skal gunne på og optimalisere på alle fronter».

Gutta i Follo HK er heldige som har med seg en supermotivert Ida Marie på laget!