Lyspunkter for Follo HK – Follo

Lyspunkter for Follo HK

Follo Media har tatt en prat med spillerne og Follo HKs osteopat og fysiske trener Axel Reimblad fra Plexusklinikken om skadesituasjonen. Det er ingen hemmelighet at Follo HK har slitt med en del skader i sesongstarten. Follo HK har vært uheldige med skader på samme bakspillerposisjon og det har skapt noen utfordringer så langt i sesongen. Axel vektlegger betydningen av belastningsstyring i treningshverdagen for å unngå at belastningskader utarter seg. Nå ser det ifølge Axel bedre ut for de fleste.


Kaptein Martin Lysdal Hansen har nå vært ute i fem uker siden operasjonen. Han fikk overraskende noen minutter i siste seriekamp mot Runar Sandefjord og bidro sterkt til at det ble ett poeng til Follo HK. Nå er han straks i full trening, og Axel bekrefter at Martin vil være 100 % klar til neste seriekamp mot Fold. Det er både Martin og Valdemar veldig glade for.

Asbjørn Madsen fikk seg en smell i kneet mot FyllingenBergen. Kneet hovnet skikkelig opp etterpå, men han har likevel meldt seg klar til kamp, og trent med lav belastning ellers. Axel melder at også Asbjørn om noen dager vil være 100 % på trening og klar til max innsats mot Fold.
Sander Lothe har slitt med jumpers knee i over to år, og i det siste har han fulgt Axels råd om å redusere belastningen i treningshverdagen.

Nylig landslagsuttatte Tobias Skonnord Hansen har også en skade å pleie. Han har fått en liten menisk rift i kneet, men kjenner ikke smerter nå. I samråd med Axel, Martin og Tomsen Helland Markegård besluttet han å melde forfall til landslagssamling og landskamper i Østerrike. Ikke en lett beslutning, men det er nå best for Tobias at kneet ikke belastes slik at skaden forverrer seg.

Follo HK har to langtidsskader. Kasper Lothe tok korsbåndet allerede i sesongoppkjøringen. Ni uker etterpå bekrefter Axel at det ser veldig bra ut og alt går etter plan. Kasper får meget god oppfølging fra Plexusklikken og Kasper sier at han nå fokuserer på å bygge opp muskulatur rundt kneet. Han gleder seg til å kunne småløpe litt igjen. Du kan følge Kaspers opptrening her @plexusprestasjon


Bjørnar Pedersen opererte skulderen på mandag, og operasjonen var vellykket. Bjørnar sier han skal ta det helt med ro i 3-5 uker. Bjørnar er ved godt mot men regner med at han er ute minst fem måneder.