ANKER IKKE – Follo

ANKER IKKE

Onsdag skrev Østlandets Blad at sportslig leder Knut Håland og Benjamin Hallgren at de ville anke dommen på en 7 kampers karantene.

Håland sa at beslutningen fra sanksjonsutvalget i forbundet har mangler på kriterier som er brukt for å ilegge en så lang karantene. Og kunne ikke forstå dommen – spesielt i sammenheng med tidligere hendelser, som feks Christensen (Runar-målvakt) som sparker ned to motspillere og ikke fikk suspensjon. Og Köpp som tidligere i sesongen sparker Helsinghof der han kun får 3 kamper straff på hendelsen. I tillegg ble det også stilt spørsmål om sanksjonsutvalget hadde blitt påvirket av ytre press, med tanke hvor mange eksperter som kom på banen og skulle mene noe om saken.

Samtidig var Follo og Benjamin ute og tok sterk avstand til det som skjedde, og benektet heller ikke at Benjamin skallet til Jacob Widemann, og at dette er noe som ikke hører hjemme på en håndballbane.

Med det sagt, ble det gått ett par runder og besluttet å legge saken bort. Styreleder Laila Horgen, kunne i dag fortelle at dommen er innenfor forventet suspensjonstid på 4-8 kamper. Og etter å ha tenkt seg om, og diskutert i styret, ble det besluttet å ikke ta saken videre. Denne beslutningen er også gjort i samråd med Benjamin Hallgren, som også ønsker å legge saken bak seg – Dette har vært en tung sak for både han og oss.

Likevel er det ting styret gjerne vil diskutere med Norges Håndballforbund, men utenom en ankesak. En anke ville nødvendigvis ikke kortet ned straffen, samtidig som den trolig vil få ytterligere mer oppmerksomhet. Nå vil vi ha fokus på det som skal skje på banen fremover, sier Horgen til ØB.

Allerede søndag 20.oktober er det klart for neste hjemmekamp, og vi håper å se deg der.