Follo HK klar for semifinale i G20 NM – Follo

Follo HK klar for semifinale i G20 NM

Foran en fullsatt Skihall leverte Follo HKs trenerteam og spillere en meget god prestasjon i 60 min – det ble en klar 31-20 seier over ØIF Arendal Elite i kveldens kvartfinale i junior NM.

Det var tydelig at Follo HKs forsvars-coach Asbjørn Madsen hadde forberedt seg godt. Han satte opp et forsvarsspill som ØIF ikke fant ut av. Bak forsvarsmuren sto en meget opplagt Jonas Stenersen og tok det som kom i starten av kampen. Andreas Holmelid Jakobsen satt tonen med Follo HKs to første mål, og før 5 min var spilt ledet Follo 4-0 og ØIF tok time-out. Det hjalp ikke stort. Follo HK fortsatte storspillet begge veier, og i angrep leverte Sander Smestad assister i fleng.

Martin Lysdal Hansens angrepstaktikk fungerte meget godt og etter 15 min ledet Follo hele 8-2. Tobias Skonnord Hansen, Marius Bergseng Gulbrandsen og Victor Sprus Helsinghof var sikre i avslutningene og satte 10 av Follos mål i første omgang. Jonas Stenersen hadde over 50 % i redningsprosent. Det så svært bra ut etter 30 min og Follo ledet 15-9.

Follo HK fortsatte storspillet rett etter pause. Både forsvars- og målvaktspillet fungerte bra. Fremover var det særlig Tobias Skonnord Hansen som markerte seg med flere scoringer på rad. Follo økte ledelsen til 11 mål før ØIF tok omgangens første time-out på stillingen 23-12, kamp-uret viste da 10.36. ØIF tok litt innpå, så Follo HK tok selv time-out 16.16 på stillingen 24-15.

Deretter kom fire Follo HK debutanter på banen, målvakt Ruben Kristiansen, kantspiller Trym Jansen Normann og bakspiller Mathias Rønneberg Bisgaard fra Ski, og kantspiller Sander Engnes Værang fra Kolbotn. Alle fire kom godt fra debuten! Kampen ebbet ut med en overbevisende 31-20 seier.

Follo HKs målscorere i kveld:
Tobias Skonnord Hansen 8, Marius Bergseng Gulbrandsen 5, Andreas Holmelid Jakobsen 5, Victor Sprus Helsinghof 4, Mathias Bolivar Jakobsen 4, Trym Jansen Normann 2, Sander Lothe 1, Matthias Rønneberg Bisgaard 1, Leon Lorang Moe 1.

Lagets uttellingsprosent: 63
Antall tekniske feil: 8
Målvaktenes redningsprosent: 47

Semifinalene skal spilles innen 17.november. Motstander blir enten Charlottenlund, vinneren av Bækkelaget Håndball-Sandefjord Håndball (spilles 3.oktober) eller vinneren av FyllingenBergen-Alta (spilles 9.oktober).