Er det ingen som tenker på speaker´n oppi det hele? – Follo

Er det ingen som tenker på speaker´n oppi det hele?

De siste ukene har vært travle for mange i Follo HK. For enkelte har hovedfokuset vært å få på plass en slagkraftig stall foran neste sesong. Dette arbeidet begynte før det ble klart at vi rykket opp, og forlengelsen av kontrakten til Benjamin Hallgren og signeringene av A-lagskontrakter med ungguttene Sander Lothe, Jonas Stenersen og Andreas Holmelid Jakobsen var allerede på plass før den surrealistiske søndagen på Lillestrøm. Men jobben med spillerstallen fortsetter med uforminsket og styrke. I begynnelsen av forrige uke ble det klart at Halvard Lunde signerte kontrakt for to nye år, og sist fredag ble det avslørt at vi har signert kontrakt med en helt ny spiller.

Den nye keeperen vår var det mange som ville ha

Ny-signeringen vår er svensk og keeper. Og svenske keepere er litt som fransk rødvin. Det finnes nok noe som er nesten like bra, men det er ingen ting som er bedre. Andreas Björkman Myhr er navnet, og han er god. Andreas kommer til oss fra Drammen, hvor han var blant lagets alle beste spillere mot slutten av sesongen. Han er bare 23 år, men har spilt eliteseriehåndball i Sverige (Ystad) siden han var 16 år og i Drammen siden 2017. Andreas har vært skadet en del i denne sesongen, og i den perioden han var skadet signerte Drammen kontrakt med Haldens keeper Rasmus Bech. For Björkman Myhr sin del betød det at han ikke fikk fornyet sin utgående Drammen-kontrakt. Men på grunn av storspillet hans mot slutten av sesongen er det rykter som sier at Kristian Kjelling nå angrer litt på avgjørelsen. Men det er bare å angre Kjelling – nå er han vår.

Det var ikke bare vi som ville ha Björkman Myhr. Etterspørselen var stor fra eliteserieklubber både her i Norge og i Sverige, og det skal ha vært en ganske tett dialog med flere av klubbene. Mange trodde Halden skulle være en aktuell klubb fordi samboeren til Andreas, Anine, har fått jobb i Halden fengsel, og fordi Halden måtte på keeperjakt da Bech blir den som erstatter Andreas i Drammen.

Det ble ikke Halden på Björkman Myhr, og det ble heller ikke noen annen klubb.

Andreas Björkmann Myhr blir Follo-spiller, og det er vi uhyre glad for. Velkommen skal du være Andreas, og takk til Knut, Lars og de i klubben som gjorde dette mulig.

Men det er en stor ulempe.

I ganske mange sesonger nå har vi hatt keepere med svært speakervennlige navn, og det har blitt en tradisjon på at jeg kan få være litt sirkusdirektør når keeperen skal presenteres, eller har gjort en redning. Det begynte med Leeeeeeeeonardo, så ble det Draaaaaagan før det ble Vlaaaaaadan.

Nå blir det Andreas Björkman Myhr.

Er det ingen som tenker på speakeren opp i det hele?

Her kan du se Andreas Björkman Myhr https://handballtv.com/?match=75626

Dette skriver Østlandets Blad

Dette skriver Drammens Tidene

 

 

 

 

 

 

 

 

For Follo Media, 1.4.2019

Tekst: Magnus Gulliksen