Jeg har ikke tall på hvor mange som manglet et tall – Follo

Jeg har ikke tall på hvor mange som manglet et tall

I løpet av en sesong vil et lag alltid oppleve minst en kamp hvor ingen ting stemmer. I fjor hadde vi flere sånne kamper. I år har vi, selv om ikke alle kampene har vært like gode, sluppet unna de virkelig dårlige prestasjonene.

Men så skulle vi spille mot bunnlaget OSI på hjemmebane.

OSI er et lag som skiller seg litt ut sammenlignet med alle de andre lagene i divisjonen vår. Det er godt voksne gutter, mange av de må nesten sies å være menn. Dersom noen hadde vist deg et lagbilde av gjengen er det ingen ting som ville få deg til å tro at det var et 1. divisjonslag du så på bildet. Draktene var fine hele, men det var for mange år siden. Noen manglet et tall på brystet, andre manglet ett tall på ryggen og enda flere manglet ett tall på både brystet og ryggen. Alle hadde kortbukser i samme farge, men ingen hadde like kortbukser. De fleste av spillerne så ut til å kunne finne på å stå over en treningsøkt, og jeg vil tro at laget består av ganske mange som ganske enkelt ville hevde seg godt på en bankett, et julebord eller en bytur.

Men dere må ikke tro at OSI-guttene ikke kan håndball. Laget består av mange kloke håndballhoder, og de har lagt ned utallige timer i hallen og treningslaben for å bli gode. Det er bare det at det er en god stund siden.

Og hva gjør kloke håndballhoder når de møter et lag som er yngre, raskere, bedre trent og i utgangspunktet mye bedre enn seg? De lurer motstanderen inn i en felle, en felle som gjør at motstanderen mister rytme, intensitet, konsentrasjon og ganske ofte ballen. OSI lurte oss inn i sin felle i Stil Arena onsdag kveld, og det var bare så vidt vi kom oss ut av den.

Ny lagoppstilling, ny formasjon og masse tekniske feil

Det var et litt annerledes Follo-lag på parketten da kampen ble blåst i gang. Martin satt på benken, Vladan satt på benken og forsvaret var ganske flatt. Jeg har ikke regna på det, men gjennomsnittsalderen på det laget som starta kampen var nok ikke så veldig mye høyere enn snittalderen på publikummet på en Marcus og Martinus-konsert. Martin og Tomsen ville nok gi unggutta ansvar, og de følte seg nok trygge på at det skulle gå fint mot et bunnlag som OSI. Jeg liker tanken. Det er fin læring, skal du ta ansvar må du få ansvar. Gutta vil vokse på det. Det er bare det at rutinerte håndballhoder elsker å gjøre livet surt for fremadstormende unggutter.

OSI dro ned tempoet i kampen. Angrepene var lange, og avslutningene kom som regel ikke før begge dommerne sto med en arm i været og talte til seks. Våre gutter ble utålmodige, og da de omsider vant ballene ble det gjort unormalt mange feil. Erlend sto en ganske god kamp i målet og var helt avgjørende for at vi kunne gå til pause med ledelse 15-13.

Det kunne gått helt galt, men så våknet to unggutter

Selv om vi hadde spilt en dårlig første omgang, og kun ledet med to mål til pause, var jeg helt sikker på at vi ville gjøre en mye bedre omgang nummer to. Men vi gjorde ikke det. Vi lå ett, to og noen ganger tre mål foran OSI, men hver gang vi var i en situasjon hvor vi kunne avgjøre det hele så kom OSI tilbake. «OK da, en to eller tremålsseier får funke det også» tenkte jeg. Det slo meg ikke at vi kunne risikere å tape eller avgi poeng i kampen, så ille kunne det ikke gå. Dessuten bestemte Martin seg for å være med å spille, «dette ordner han opp i» tenkte jeg for meg selv.

Men så sto det plutselig 28-28 på tavla, OSI hadde ballen og det var kun litt over ett minutt igjen. Skulle vi likevel ryke mot en gjeng med 14 forskjellige shortser, drakter uten nummer og innslag av pappakropper?

Heldigvis ordna to av de aller yngste opp. Først fiksa Tobias ledelse 29-28 før Dag avgjorde det hele med 10 sekunder igjen på klokka. Seier 30-28 var fortjent, men det var veldig nær noe som helt sikkert ville blitt omtalt som katastrofe og skandale.

I fjor hadde vi tapt denne kampen. I år vinner vi den, og jeg tror vi vinner de tre siste. Det kan bety det motsatte av katastrofe og skandale.

Hva så med OSI? De kommer sikkert til å lage trøbbel for mange, i mange år til. Men neste år blir det nok i 2. divisjon. Litt synd egentlig, jeg liker den gjengen der.

Follo – OSI      30-28 (15-13) 

Follo: Vladan, Halvard, Bjørnar 1, Anders 5, Magnus R 2, Martin 5, Jonas, Erlend, Kasper 3, Dag 1, Benjamin 6, Tobias 1, Sander 5, Jonas S 1, Victor, Magnus S.

Dette skrev ØB om kampen

Follo Media-ballene

 

 

 

 

 

***Anders Huse

 

 

 

 

 

 

**Sander Smestad

 

 

 

 

 

 

*Erlend Tytingvåg

 

For Follo Media, 28.2.2019

Tekst: Magnus Gulliksen

Foto: Tor Solstad