Martin og gutta har planene klare for de som etter hvert skal overta – Follo

Martin og gutta har planene klare for de som etter hvert skal overta

Vinterferien nærmer seg og det betyr Balkan Wintercamp, Follo HK´s håndballskole for barn og unge i hele distriktet. I spissen for det hele finner vi spillende trener Martin Lysdal Hansen. Han og spillerne på laget legger i disse dager siste hånd på håndballskoleverket. Det skal bli en morsom, sosial og lærerik uke for alle deltakerne

De skal få trene på mye av de samme tingene som vi trener på

Follo Media ønsket en prat med Martin om Balkan Wintercamp nå kun drøye tre uker før det hele starter opp i Stil Arena, og hva var vel mer naturlig å invitere han på en lunsjprat hos nettopp vår kjære sponsor Balkan Pizza & Kebab House i Ski. De er hovedsponsor for wintercampen, og ikke minst leverer de produkter som duoen i Follo Media har stor glede av. Martin og undertegnede gikk for hver vår Calzone, mens fotograf Solstad gikk løs på en klassisk Balkan kebabrull med stor iver.

-Martin, hvorfor er Balkan Wintercamp så viktig?

-Dette er unge spillere som kanskje er og ser på kampene våre og drømmer om å bli gode spillere. På Wintercampen får de blitt kjent med spillerne og de får være med å trene på mange av de samme tingene vi trener på. Det skal være fire morsomme og lærerike dager med treninger og øvelser som tilpasses den enkeltes alder, nivå og ferdigheter. Deltakerne blir delt inn i grupper, og det skal alltid være tre spillere involvert på hver gruppe. På den måten får alle god oppfølging. Det skal være morsomt og sosialt, og vi vil at alle sammen skal komme i hallen med et stort smil om munnen, det er kanskje det viktigste av alt forteller Martin Lysdal Hansen

Rullestolhåndball, mulige overraskelser og fortsatt ledige plasser

Som nevnt legges de siste planene for uka i disse dager. Øvelser og treninger planlegges og gruppene settes sammen. Alt skal legges til rette for at uka blir en så god opplevelse som mulig, for absolutt alle.

-Alt er ikke helt spikret enda og kanskje dukker det opp noen overraskelser, sier Martin litt hemmelighetsfullt.

En ting som er helt sikkert er at de eldste av deltakerne skal få forsøke seg i rullestolhåndball. Follo HK har landets eneste rullestolhåndballag og i hallen står det parkert en rekke spesialstoler. Disse skal mange av deltakerne på Wintercampen forsøke seg i, og motstander blir Martin Lysdal Hansen og gutta fra A-laget. Martin er nervøs foran den kampen.

-Jeg har aldri forsøkt å spille rullestolhåndball før, så det er ikke sikkert jeg er så veldig god. Men det skal bli morsomt å prøve. Det er imponerende det Follo HK har fått til med rullestolhåndballen, sier en smånervøs Martin.

Det er fortsatt ledige plasser igjen på årets Balkan Wintercamp, og vil du, eller ditt barn oppleve en morsom, sosial og lærerik vinterferieuke sammen med Martin Lysdal Hansen og spillerne på Follo HK, så er det bare å melde seg på. Her finner du link til påmelding

-Husk vi vil at alle sammen kommer i hallen med et stort smil om munnen, det skal bli en sjov uke, avslutter Martin på klingende dansk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rullestolhåndball er et av mange populære innslag på campene til Follo HK

 

For Follo Media, 24.1.2019

Tekst: Magnus Gulliksen
Foto: Tor Solstad