Håndball er gøy, spesielt når det scores 77 mål og vi scorer flest

Alt lå i grunn til rette for en super kveld. Jan Magnors minnestipend skulle deles ut, vinneren av en bil skulle trekkes ut og ikke minst ble det servert kebab i kiosken. Jeg stjeler lett Arne Scheies berømte ord og bytter litt på idrett «Det er en perfekt kveld for håndball».

Sander Smestad på sykkel fikk ikke trøst av Magnus Schønfeldt

Jeg hadde som dere skjønner en god følelse foran kampen mot Sandnes, rammen kunne i grunnen ikke bli bedre. Vi hadde ikke spilt seriekamp siden i fjor, men i mellomtiden har landslaget heldigvis holdt håndballinteressen oppe. Jeg tror forøvrig vi er bedre enn Saudi Arabia, ja vi er nok det. Det satt jeg og tenkte på under hele landskampen fredag kveld. Jeg tror til og med at vi er på høyde med Tunis, men det tenkte jeg ikke på før akkurat nå. Da jeg kjørte til hallen i dag var jeg rett og slett ganske gira. Sandnes er et topplag, men vi slo dem på bortebane i høst, og jeg tror gutta trengte en juleferie etter en litt trøblete avslutning av 2018. Men det var i fjor.

Litt skeptisk ble jeg da jeg kom inn i hallen. Noen Sandnes-spillere var tidlig ute på parketten og kasta litt ball, men det var ingen Follogutter å se. De var sikkert ute og gikk tur. Jeg har aldri skjønt det der med å gå tur før kamp. Vi dreiv med sånt før også, på den tiden da jeg dreiv og kasta ball. Jeg skjønte aldri hvorfor. Når du har hatt hele helgen på deg til å gå tur kan det vel ikke være nødvendig å tusle av gårde rett før du skal inn å spille ball? Det skal dog sies at jeg også fra tid til annen, eller ganske ofte vil noen si, synes det var relativt unødvendig å trene også. Noen direkte stjernespiller skal de heller ikke sies at jeg ble.

Men nede i det ene hjørnet i hallen fikk jeg øye på en spiller. På sykkel. Håndballspillere som sitter og tråkker på en ergometersykkel er ikke det festligste jeg ser. Men der satt altså Sander Smestad og tråkka, og når det i tillegg så ut som han fikk trøst av Magnus Schønfeldt begynte jeg å bli litt engstelig. Jeg stakk bortom for å høre hva dette var, og jeg fikk fort beskjed om at han ikke kunne spille. Et eller annet i foten, som ikke var brudd eller overtråkk, men som sikkert var vondt og heldigvis kanskje ikke så langvarig holdt Sander utenfor laget. Men Benjamin skal spille kunne Sander fortelle. Jeg hadde ikke regna med at Benjamin skulle være klar, så nå ble jeg straks optimistisk igjen. Plutselig kunne jeg ikke skjønne hvordan vi skulle kunne tape denne kampen. Og Schønfeldt, han trøsta ikke Smestad, han sto bare og støtta seg til ergometersykkelen. Han er klar snart han også, og det gleder vi oss til.

Jan Magnors minnestipend og en herlig håndballkamp, spesielt for de som ikke er så glad i godt forsvarsspill

Det var en litt spesiell dag, Jan Magnors minnestipend skulle deles ut. Jeg tror det er den fineste påskjønnelsen en ung håndballspiller fra Follo HK kan få. Spenningen var naturligvis til å ta å føle på. Hvem skulle få prisen? Jeg var spent selv jeg, selv om jeg ikke hadde noen grunn til å være så spent siden jeg visste hvem som skulle få den. Men jeg har blitt så lettrørt på mine gamle dager at jeg var kjempespent på om jeg kom til å klare å si det som skulle sies, uten å få kjempestor klump i halsen og vibrerende overleppe, før Victor Helsinghof fullt fortjent kunne motta prisen fra Jans datter Iren. Jeg klarte meg sånn passe tror jeg.

Så noen ord om selve kampen. Benjamin Hallgren scora det første målet, og så hadde Sandnes ballen litt før Benjamin scora det andre målet. Etter hvert begynte Sandes også og score, ganske mye egentlig. Forskjellen var bare den at når vi scora hver gang vi hadde ballen så endte Sandnes opp med bare å score nesten hver gang de hadde ballen. Skal du slå Follo på en dag som denne nytter det ikke med noe nesten. Til pause leda vi 24-18 og lå likt med et skjema til småfrekke 48-36. Sånn endte det ikke, men det var veldig nære

Iren Magnor delte ut Jan Magnors Talentstipend til Victor Helsinghof
Det knyttet seg stor spenning til årets billotteri
Vinner ble Sixten Kjernli som får glede av en Ford Fiesta fra Follo Autoco i et år

Vladan redder, Benjamin ser rødt og Dag scorer på flyver

Den andre omgangen ble veldig lik den første. Vi fortsatte å score mål stort sett hver gang vi fikk tak i kula, men Sandnes begynte plutselig å bomme oftere enn i første omgang. Vladan stengte målet, og vi bare dro i fra topplaget fra Sandnes, byen som er mest kjent for at den ligger veldig nære Stavanger. På det meste leda vi med 11 mål, 40-29, og da Dag Olsen ble den første fra Siggerud som noen sinne som har scora på en flyver mot Sandnes i Stil Arena skjønte jeg at dette kom til å gå veien. Etter 16 minutter av omgangen fant Benjamin ut at han ikke ville være med på dette mer, og dro på seg et rødt kort. Det virka kanskje litt strengt av dommerne, men jeg tror det var greit dømt. Dessuten ble det litt jevnere lag. Vi slapp Sandnes litt innpå mot slutten, men vant likevel overbevisende 42-35. Benjamin var med i 46 minutter. Men han satt på benken i ca. 20 av dem, og han gjorde 9 mål på 10 skudd. Det er effektivitet på skyhøyt nivå, og da lever vi greit med et rødt kort, så lenge det ikke kommer på grunn av tull og tøys, og det gjorde det definitivt ikke. Vi belønner Benjamin med 3 baller i den svært prestisjetunge og uhyre viktige konkurransen om å bli årets Follo Media-spiller.

Vi takker og gratulerer alle involverte. Neste søndag er det ny kamp i Stil Arena. Da kommer Viking TIF på besøk, og de er fulle av selvtillit etter å ha slått topplaget St. Hallvard 34-28 denne helgen. Jeg håper vi setter de skikkelig på plass og tar oss litt sammen i forsvar. Vi kan ikke regne med å score over 40 mål hver gang vi går på banen.

Du kommer vel og ser på. Vi lover mye mer underholdning og Balkans legendariske kebabrull i kiosken. Vi ses.

Bilder fra kampen finner du her

Dette skriver Østlandets Blad om kampen (film, tekst og bilder)

Dette skriver Sandnesposten om kampen

 

Balkan Pizza & Kebab House stilte med Kebak i kiosken

Follo – Sandnes 42-35 (24-18)

Follo HK: Vladan, Halvard 2, Bjørnar 3, Anders 6, Magnus 2, Martin 7, Jonas, Kasper 2, Dag 1, Benjamin 9, Tobias 2, Jonas 5, Victor 3

Follo Media-ballene:

*** Benjamin Hallgren
** Anders Huse
* Vladan Abramovic
* Martin Lysdal Hansen

For Follo Media 14.1.2019

Tekst: Magnus Gulliksen

Foto: Tor Solstad