God jul!

Onsdag kveld var laget på Reistad og spilte årets siste seriekamp. Hjemmelaget St. Hallvard leder serien, så kampen var kanskje årets vanskeligste til nå. Det gikk ikke helt som vi hadde drømt om, men laget hevet seg veldig fra de to siste hjemmekampene. Det blir en god jul, og det hadde det forresten blitt uansett resultat og prestasjon.

Det er litt vanskelig å skrive noe fornuftig dagen etter en kamp, alle som var interessert i resultatet har fått det med seg, ØB har skrevet om kampen og live oppdateringer er å finne på handball.no.

En enkel variant ville vært å fokusere på alt som kunne blitt bedre, på bomskudd, feilpasninger, tekniske feil og disponeringer vi er uenige. Men hvorfor skal vi det? De som jobber med laget hver dag så den samme kampen som meg, og er langt bedre skikket enn meg til å gjøre noe med det. Jeg har lyst til å ta tak i det vi er gode på, det er nemlig ganske masse.

Unge gutter er blitt voksne, men de vil vokse mer

Vi scorer 32 mål på bortebane mot seriens beste lag så langt. På hjemmebane tidligere i høst scoret vi 36 mot dem. Dessverre tapte vi begge kampene med to mål. Charlottenlund gjorde 31 mål mot St. Hallvard på hjemmebane, men ser vi bort i fra det har ingen andre lag klart å score mer enn 27 mål på St. Hallvard så lang i sesongen, og da inkluderer vi cupkamp mot eliteserielaget Falk.

Vi har rett og slett blitt et svært godt offensivt håndballag, som spiller morsom og engasjerende håndball. Martin har kommet inn i det unge laget, og det har gjort de samme gutta vi spilte med i fjor til voksne håndballspillere. Jonas, Sander, Benjamin, Victor, Bjørnar, Dag og ikke minst Kasper har vokst mer enn et år som håndballspillere. Ta for eksempel Kasper, han hadde en fantastisk debutsesong for to år siden. Fjorårets sesong ble tyngre. Jeg har ikke spurt han om det, men jeg tror kanskje han var litt skuffet over både laget og seg selv etter fjoråret. I år er han en helt annen gutt. Han har han klinka til, nå går han opp på 9 meter og skyter baller i mål, han har et giftig underarmskudd og en gjennombruddskraft ikke så mange andre har. I tillegg er han en svært tøff og god offensiv forsvarsspiller. Han står til og med frem i ØB og sier, helt uten betenkningstid, at han er proff i utlandet om fem år.

Sånn digger vi, og vi kunne skrevet tilsvarende positivt om utviklingen til alle de andre unggutta.

Tomsen, Martin, Erik og Axel har fått en god start på sesongen

God jul alle sammen

Vi tar juleferie med en 5. plass på tabellen. Vi har fortsatt heng på lagene foran oss og det kan bli gøy i Stil Arena i 2019. Vi har nemlig noe de fleste andre lagene i vår avdeling ikke har. Vi har vissheten om, og selvtilliten på, at vi alltid kan klare å score nok mål for å vinne en håndballkamp. Forsvarsspill er justeringer, godt angrepsspill er ikke noe du kan justere deg frem til. Enten så har du det, eller så har du det ikke. Om du ikke har det så kan du få det, men det krever langvarig trening, og det rekker du ikke midt i sesongen. Når vi får justert inn i forsvarsspillet vinner vi de kampene vi til nå har tapt med noen få mål, og da kan dette nå så langt som helst. Det er det fint å tenke på når vi nå tar en velfortjent juleferie alle sammen.

Dette er nok etter all sannsynlighet den siste lange posten fra Follo Media i år. Skjer det noe vi mener bør deles med dere så gjør vi selvfølgelig det, men dere skal få slippe de lange utredingene. De kommer nok tidsnok på nyåret.

Så på vegne av Follo Media, Tor Solstad og undertegnede ønsker vi alle Follo HK-venner en riktig god jul og alt det beste for året som kommer. Det skal bli et veldig godt Follo-år.

Tusen takk for alle hyggelig tilbakemeldinger så langt i sesongen. Og ikke minst tusen takk for at dere støtter opp om klubben og følger med på det vi driver med, både på og utenfor banen.

Vi ses i 2019

St. Hallvard – Follo HK 34-32 (16-14)

Reistad Arena – 350 tilskuere

Follo HK: Vladan 1, Halvard, Bjørnar 2, Anders 1, Magnus, Martin 13, Jonas, Adrian, Kasper 6, Dag 2, Tobias, Sander 7, Jonas, Victor

Follo Media-ballene

*** Martin Lysdal Hansen
** Kasper Lothe
*Sander Smestad
*Vladan Abramovic

For Follo Media 20.12.18

Tekst: Magnus Gulliksen

Foto: Tor Solstad