• Jonas Strøm Tjernshaugen (Arkivfoto)

Borte bra, men hjemme ……….

Onsdagens kamp mot Sandefjord var årets siste hjemmekamp, og det ble ikke akkurat den pangavslutningen vi hadde håpet på. Det smalt riktignok veldig mange ganger i løpet av kampen, men altfor ofte var det vi som gikk på en smell.

Vi kan ikke være misfornøyd med det vi har prestert på håndballbanen denne sesongen, 7 seire, en uavgjort og 4 tap er isolert sett ganske bra, spesielt med tanke på den sesongen vi hadde i fjor. Men det er likevel litt surt å tenke på at alle de fire tapene har kommet på hjemmebane. St. Hallvard, Charlottenlund, Lillestrøm og i går Sandefjord har alle sammen slått oss i Stil Arena, i det som skal være vårt fort. Fellesnevneren for alle kampene er at vi har sluppet inn alt for mange mål. Trenerteamet vet selvfølgelig dette og jobber naturligvis med saken, og så lenge ingen, fornuftig nok, spør meg om hva jeg synes bør gjøres, så holder jeg, pussig nok for mange, helt kjeft og prøver å snu det hele til noe positivt.

Tenk dere hvor bra dette kan bli når vi får orden på forsvarsspillet på hjemmebane.

Snart juleferie

Så langt har sesongen ikke bare vært en kamp ute på parketten. De siste ukene har også vært preget av «Kampen for Follo», og den kampen ser det ut til at vi har vunnet. En enorm innsats har vært lagt ned av veldig mange, ikke minst har vi sett at veldig mange Folloborgere bryr seg om klubben. Det er helt sikkert mange og gode forklaringer på hvorfor vi ikke har prestert like godt som ønsket i de to siste hjemmekampene, og jeg skal ikke driste meg inn på noe synsing- Men jeg vil takke spillerne for at de har stilt opp for klubben og bidratt enormt også utenfor hallen. Hvorvidt den innsatsen kan ha gått på bekostning av det som skal gjøres ute på banen er umulig å si, men den har i hvert fall vært med på å gjøre det lettere å prestere på banen i fremtiden. Vi er fortsatt et veldig ungt lag.

Den siste kampen før jul er på bortebane mot serieleder St. Hallvard neste onsdag (19.12). Jeg føler med sikker på at alle involverte vil gi alt i den kampen. De to siste kampene skal revansjeres før det tas en velfortjent juleferie, og alle som har jobb vet at feriefølelsen forsterkes og forbedres om man forlater arbeidsplassen vel vitende om at alt som skulle vært gjort er gjort.

Det hadde vært gøy om så mange som mulig tok seg en liten pause i julestria og ble med til Reistad Arena den 19. desember for å gi laget litt ekstra støtte i årets siste kamp. Vi er fortsatt med og kjemper der oppe, blant de øverste på tabellen.

Kampen mot Sandefjord

Så litt om onsdagens kamp mot Sandefjord. Vi spiller bra nok i angrep til å vinne kampen. 31 scoringer i en kamp vi får svært få kontringer er veldig bra. Jonas, Kasper, Martin og Bjørnar dro mye av det offensive lasset og gjorde det godt da vi hadde ballen. Benjamin er fortsatt skadet, og dessverre fikk Sander seg en smell som gjorde at han måtte sitte mesteparten av kampen på benken. De to gutta er normalt garantist for 10-15 scoringer til sammen, så all honnør til de som gjorde jobben i den duoens fravær.

Forsvar er det motsatte av angrep, og det viste kampen mot Sandefjord også. Om vi leverte bedre enn forventet fremover på banen skjedde det motsatte bakover. Vi ble stående litt passive, beina ble ikke flyttet fort nok og taklinger var ofte for sene eller fraværende. Da gjør vi det lett for våre motstandere og vanskelig for oss selv og ikke minst våre keepere, som heller ikke hadde sine alle beste dager mellom stengene. Men det fine er at gutta vet at de har det inne. De har bevist det før, og i motsetning til Follo Medias skribent er de så unge og spreke at de helt sikkert klarer å gjenskape og til og med forbedre tidligere suksesser. Jeg tror det skjer allerede til onsdag mot St. Hallvard.

Dette var årets siste hjemmekamprapport, men vi kommer sikkert med noen ord etter St. Hallvard-kampen også. Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger og kommentarer på det vi i Follo Media holder på med. Det settes stor pris på.

Vi ønsker dere fortsatt en fin førjulstid, den offisielle god jul og godt nytt år hilsenen kommer litt senere i desember.

Follo – Sandefjord 31-36 (12-16)

Follo: Dragan, Halvard, Sander Lothe, Bjørnar 3, Anders 1, Magnus 2, Martin 6, Jonas, Kasper 8, Dag, Tobias, Sander 1, Jonas 8, Victor 2

Follo Media-ballene

*** - Kasper Lothe
** - Jonas Strøm Tjernshaugen
* - Bjørnar Pedersen

For Follo Media, 13.12.2018

Tekst: Magnus Gulliksen

Foto: Tor Solstad