Seier i går, men ny kamp i dag, i morgen og ut året – Follo
Kasper Lothe. Foto: Svein Erik Fylkesnes

Seier i går, men ny kamp i dag, i morgen og ut året

OBS: Langlesing, men jeg har noe viktig på hjertet

Gutta tok en herlig seier på bortebane mot Viking i Stavanger i går kveld. Etter en litt tung 1. omgang med mye bomskudd gikk gutta på banen i 2. omgang med et helt annet trøkk i både angrep og forsvar. 4-2 forsvaret satt som et skudd, Vladan stengte buret og det mer direkte trøkket på motstanderens mål ga scoringer i nesten hvert eneste angrep. Uavgjort 13-3 til pause ble på magisk vis forandret til 25-35 til slutt. En deilig seier å ta med seg, vi har heng på lagene helt der oppe i toppen. Men samtidig som laget sanker poeng på kamp i Stavanger foregår det en annen kamp i klubben, og den spilles hver dag resten av året.

Penger

At den økonomiske situasjonen i klubben ikke akkurat er rosenrød er nok kjent for de fleste. Det drives i dag sunt, nøkternt og forsiktig, men det er en del gammel moro som må ryddes opp i. Norges Håndballforbund stiller mange krav til lagene som skal spille i Eliteserien og i 1. divisjon, og blant annet stilles det krav om at alle lag skal ha en positiv egenkapital ved utgangen av året. Det har ikke vi pr. i dag, ca. en måned før året er over, og sånt betyr dugnad.

Åpen hall

Et ledd i dugnaden er å åpne hallen for alle i hjemmekampen mot Lillestrøm den 5. desember. Åpen hall betyr gratis inngang for absolutt alle. Vi jobber nå intenst med å få på plass sponsorer som betaler et fast avtalt beløp pr. tilskuer som kommer på kampen. Hva det totale beløpet pr. tilskuer blir vet vi ikke nå, og sannsynligvis vil det stige helt frem til kampstart. Men det vi vet er at du støtter klubben ved bare å møte opp for å se på kampen. Så sett av onsdag 5. desember kl. 19:00 i kalenderen allerede nå. Helt gratis får du se et Follo-lag som kjemper i toppen av divisjonen spille mot et godt Lillestrøm-lag, og du støtter samtidig klubben økonomisk.

Balkan Follo Wintercamp

Vinterferien i februar betyr for mange unge håndballspillere i distriktet håndballferie. 18-21. februar 2019 starter Balkan Follo Wintercamp. En sosial, morsom og lærerik uke for unge håndballspillere. Hovedtrener for wintercampen blir vår spillende trener Martin Lysdal Hansen, sammen med flere av gutta på laget skal han lage en uforglemmelig håndballuke for alle de vi vil se spille eliteserie i rød Follodrakt om noen år. Meld på barna i dag, gi barna deltakelse i julegave. Du er faktisk med på dugnaden om du gjør det.

Billotteriet

Billotteriet er godt i gang og gir klubben gode inntekter. Ta vel imot loddselgere og meld deg gjerne som loddselger. Den 13, januar trekkes vinneren som får et års fri bruk av en Ford Fiesta fra Follo Autoco. Skulle du ha lyst på et lodd akkurat nå fixer du det veldig lett. Vipps en hundrelapp til 541403, merk Vippsen med telefonnummeret ditt. Og Vipps så har du kjøpte et lodd og støttet klubben. Da er du med på dugnaden.

Lys fremtid

Selv om vi i dag har en litt utfordrende situasjon er fremtiden lys. Vi skal sammen klare den oppgaven vi har foran oss frem til nyttår. Med litt felles anstrengelser klarer vi dette. Oppgave er overkommelig og vi møter forståelse, hjelp og optimisme når vi er ute for å finne løsninger. Vi håper og tror vi møter det hos deg også.

Da Follo Media snakket med tidligere landslagssjef og håndball-legenden Gunnar Pettersen tidligere i år uttalte han:

«Jeg anser Follo-regionen som den delen av Norge med mest håndballtalent».

Pettersen sier ofte mye klok, så også denne gangen. Det kryr at håndballglød, interesse og talent blant de unge i vårt distrikt. Det er disse spillerne vi skal gå i hallen å se spille topphåndball om noen år. Vi hadde en grusom sesong i fjor, og bare marginer gjorde at vi beholdt plassen i 1. divisjon. Det vi i dag ser er at de samme spillerne + Martin og Vladan har tatt tak. De spiller positiv, offensiv og publikumsvennlig håndball. Publikum er på vei tilbake i hallen, sponsorer og støttespillere begynner å se på dette som mer interessant, og det er en ny voksende glød og interesse for det vi holder på med. Det er ikke sikkert vi rykker opp til eliten i denne sesongen, men vi kommer til å klare det om ikke så lenge. Alt ligger til rette for topphåndball i Follo i mange, mange år fremover. Vi har klubben, vi har rekruttene og vi har deg som leser dette. På Elverum bor det ca. 20.000 trauste Hedmarkinger, og der spilles det Champions League. Her i Ski er vi rett i underkant av 30.000, og snart blir vi Nordre Follo. Alt ligger til rette for oss, og det er lov å drømme.

Tilbake til Stavanger

Som nevnt innledningsvis i dette kampreferatet (som på ingen måte ble et kampreferat) snudde gutta kampen og tok en imponerende 25-32 seier i det som er blant de antatt tøffeste bortekampene i sesongen. Førstkommende søndag spiller vi borte mot OSI i Domus Atletica (rett ved Ullvål Stadion). OSI ligger under streken, men kan spille håndball. Vi må ta med oss den innsatsen og den innstillingen vi har vist de siste kampene. Gjør vi det så vinner vi. Og da blir gratiskampen den 5. desember en skikkelig godbit av en toppkamp. Vi ses der.

Her er kampfakta fra Stavanger:

Viking Håndball – Follo HK 25-32 (13-13)

Follo: Vladan (1), Halvard (2), Bjørnar (2), Anders (1), Magnus, Martin (8), Jonas, Kasper (3), Dag, Tobias (3), Sander (8), Jonas, Victor (4)

Follo Media-ballene

***Martin Lysdal Hansen

**Vladan Abramovic

*Sander Smestad

 

Tekst: Magnus Gulliksen

Foto: Tor Solstad