Årsbeste ga eliteseriestemning

Det er lenge siden vi har opplevd den stemningen som var i Langhushallen søndag kveld. Damelagets seier i sluttsekundene mot Tonje Larsens Flint var naturligvis et fantastisk vorspiel, men den jobben gutta gjorde ute på banen i dag var formidabel

NATO-øvelse i Langhushallen

I disse dager øver NATO i Norge, og over 50.000 soldater på øvelse hadde lært mye om forsvarsformasjoner og -organisering hadde de tatt turen til Langhushallen søndag kveld. Det ville dog blitt noe trangt om plassen. Nøtterøys Ski-gutt Christian Ørjevik Westby advarte mot Follos 3-2-1 forsvar før kampen, og han fikk smertelig rett.

-Vi fikk aldri tak på det aggressive forsvaret til Follo, og når vi i tillegg gjør masse tekniske feil, ikke står bra i forsvar og har få redninger blir det vanskelig, forklarer en skuffet Westby etter kampen.

-Men, når du først skal tape en kamp, er det vel ikke så galt å tape mot gamle lagkamerater, spør Follo Media forsiktig, men overlegent?

-Hææ? Det er det verste tapet du kan oppleve, er det en kamp du skal vinne så er det mot gamle kompiser, svarer Christian og ser dumt på Follo Media.

Vi i Follo Media forsøkte oss med en liten beklagelse for det ekstremt dumme spørsmålet, men ble uansett ikke trodd. Fullt forståelig da beklagelsen naturligvis var en ren løgn.

Det forsvarsspillet våre gutter viste gjennom 60 minutter i dag holdt enormt høy klasse. Spesielt må nevnes frontsoldatene Kasper Lothe og Victor Helsinghof. Gutta er ikke så veldig mye mer enn 3 meter til sammen. Men de flytter beina i et tempo få matcher, og viser en styrke og utholdenhet som gjør at Fysisk trener Axel Reimbladh fortjener et par bonger ekstra på årets julebord.

Christian Ørjevik Westby takker for kampen til gamle lagkamerater

Benjamin Hallgren som TV-kommentator

Det var ikke bare forsvarsspillet som var bra søndag kveld. Vladan sto svært godt i målet og hadde avgjørende redninger gjennom hele kampen. Angrepsspillet var også av høy klasse. Vår toppscorer så langt i sesongen, mannen med pannebåndet, Benjamin Hallgren fikk seg en smell i skulderen i borteseieren mot Herulf og er ute et par uker. Da måtte de andre gutta stå frem, mål scorer seg ikke selv. Og sto frem gjorde de, Martin traff på alt de første 10-15 minuttene, men også Kasper Lothe, Sander Smestad og Jonas Strøm ble tvunget til å ta større ansvar enn de normalt gjør, og de lykkes – alle sammen.

Hva så med Benjamin Hallgren. Han tok sporty rollen som TV-kommentator på handballtv.com sammen med langtidsskadde Eirik Brøste Fossnes. Også de løste sine oppgaver fremragende, selv om de nok enda diskuterer seg i mellom hvem av de som kan kalles ekspertkommentator.

Ekspertkommentatorer Eirik Brøste Fossnes og Benjamin Hallgren

Banens beste, Kasper Lothe

En svært kompetent jury i hallen kåret Kasper Lothe til dagens Follospiller, og vi spør trener og lagleder Tomsen Helland Markegård om han er enig i avgjørelsen til den svært kompetente juryen?

-Helt enig, Kasper spilte en strålende kamp. Han gjør en enorm jobb i forsvar og styrer mye av angrepsspillet vårt. Vi har sett det på trening i de siste ukene, der har han vært veldig god. Når Kasper tar ansvar og går på mål er han rett og slett en veldig god håndballspiller, forklarer en veldig godt fornøyd trener Tomsen.

 

BB - Kasper Lothe

-Vi gjør en strålende kamp, alle gutta jobber rævva av seg. Vi snakka om det før kampen at vi skulle gi jernet i forsvar og det lykkes vi med 100 % fra starten av.

Kasper Lothe
Kampens BB

Da Follo Media forsøker å ta kontakt med Kasper rett etter kampen fikk vi kontant avslag. Men ikke fordi Kasper ikke vil snakke med oss eller bli avbildet. Neida, Martin og Tomsen nekter gutta å snakke med noen før lagpraten er gjennomført, og under den praten skal alle være til stede. Skulker du den vanker det bot fra botsjef Jonas Strøm. Selv Follo Media må pent vente, men det tok ikke mange minuttene før en sliten, fornøyd og sikkert litt stolt Kasper Lothe kom subbende tilbake i hallen på sokkelesten.

-Vi gjør en strålende kamp, alle gutta jobber rævva av seg. Vi snakka om det før kampen at vi skulle gi jernet i forsvar og det lykkes vi med 100 % fra starten av, forteller Kasper.

-Men dere gjør en strålende kamp fremover på banen også, selv med Benjamin Hallgren som TV-kommentator og ikke som venstreback og måljeger?

Da må vi andre bare ta mere ansvar, og det gjorde vi, smiler Kasper.

Stor stemning i hallen

Vi vet ikke nøyaktig hvor mange som var å så kampen i hallen søndag kveld, men det var mange og helt sikkert årsbeste. Dobbeltkampen sammen med damelaget må sies å være en suksess. Det har det ikke vært tidligere år, men Follo-folket er i ferd med å få igjen troen på topphåndballen i distriktet. Kvalitet går aldri av moten, og når vi både har et dame- og et herrelag som leverer førsteklasses så kjenner folket sin besøkelsestid.

Med søndagens seier gikk våre gutter opp på en 4. plass på tabellen med sine 9. poeng, kun et poeng bak Sandnes på kvalikplassen. På de to opprykksplassen ligger St- Halvard og Nøtterøy med 11 poeng.

Vi er med og kjemper i toppen, og fortsetter vi på det nivået vi var i dag vil vi bli der oppe.

Spillende trener og ni målsscorer Martin Lysdal Hansen

Follo HK – Nøtterøy Håndball 31-27 (19-13)

Lagoppstilling Follo: Vladan (1), Halvard (2), Bjørnar, Anders (2), Magnus (1), Martin (9), Jonas, Kasper (4), Dag, Tobias, Sander (5), Jonas (4), Victor (3)

Se bilder fra kampen

Follo Media-ballene

3 baller Kasper Lothe
2 baller Martin Lysdal Hansen
1 ball Vladan Abramovic
1 ball Sander Smestad

For Follo Media, 4.11.2018

Tekst: Magnus Gulliksen

Foto: Tor Solstad

 

Husk Follo Håndball Billotteri