«Follo er i mine øyne Topp-3 i divisjonen»

Etter seks spilte seriekamper ligger Nøtterøy øverst på tabellen med fem seire og en uavgjort. På venstrekanten til laget befinner det seg stort sett en ung, men gammel kjenning. Ski-gutten Christian Ørjevik Westby har i likhet med sine lagkamerater hatt en strålende start på sesongen. På søndag kommer han og Nøtterøy på besøk i Langhushallen.

Forventer tøff kamp

Men til tross for at Christian har spilt flere sesonger i den røde Follo-drakta og stolt kaller seg Ski-gutt er planen å gjøre det vanskelig for gamle kamerater når de møtes til dyst på søndag.

-Dette er en kamp jeg ser frem til og har en god følelse for. Vi har hatt en solid start på sesongen, men det er på ingen måte en kamp vi tar lett på. I mine øyne er Follo et topp 3 lag i divisjonen og de vil nok være med å kjempe dere oppe sesongen i gjennom, forteller Christian.

-Du kjenner naturligvis Follo-laget og gutta godt, hvordan vil du beskrive laget?

-Follo har veldig mange gode spillere, og har flere av de dagen samtidig blir det veldig tøft. Follo-laget er gode til å krige, men det er vi i Nøtterøy også. Så det blir spennende å se hvem som kriger best til søndag.

Har trener Ulf Klingvall spurt deg om råd og opplysninger foran kampen?

-Nei det har han ikke. Han er en trener som har full kontroll på alt og alle. Han ser alt som er av kamper og er utrolig god på å analysere motstandere. Han har god oversikt over alle styrker og svakheter hos de vi spiller mot. De egenskapene er faktisk noe av det som har overrasket meg mest etter at jeg kom til Nøtterøy, forklarer Christian.

-Men om han hadde spurt deg om råd, hva ville du da fortalt han?

-Da ville jeg sagt at Follo har et 3-2-1 forsvar som kan skremme de fleste, og at de har en sterk rekke bak på banen. Vi må ta litt ekstra hensyn til Martin og Benjamin, gjør vi ikke det kan de to fort gjøre 20 mål i kampen.

Christian Ørjevik Westby - Foto: Nøtterøy Håndball

Stortrives på og utenfor banen

Christian spilte aldri skikkelig fast for Follo HK i første divisjon. Han var med i en del kamper, men spilte også mye 2. divisjon for Ski IL. Noen vil derfor være overrasket over hvor godt og mye han har bidratt for den nåværende serielederen. 20 scoringer fra venstrekanten så langt er imponerende.

-Kan vi si at du er i førstesekseren nå?

-Nei, det er ikke sånn at det bestemt at jeg er i førstesekseren. Det er stor konkurranse om plassene, men jeg er nok den venstrekanten som har spilt mest så langt i sesongen.

-Ser vi litt bort i fra håndballen, hvordan trives du i Nøtterøy og Tønsberg?

-Jeg har fått en kjempefin jobb på en barneskole i byen og har en kjempefin leilighet. Jeg føler jeg har hatt en fin utvikling på håndballbanen og stortrives med hele tilværelsen, forteller en tydelig fornøyd Christian Ørjevik Westby.

Skal nå lenger enn storebror

-Storebror Alexander er i disse dager helt på kanten i landets beste klubb Elverum, både i serien og i Champions League. Er målet ditt å nå like langt som han?

-Jeg skal nå lenger en han, slår lillebror bombastisk og smilende fast og legger til.

-Jeg setter meg aldri langsiktige mål, men jeg vet at jeg om jeg fortsatt jobber hardt og unngår alvorlige skader så vil jeg kunne nå langt.

-Helt til utlandet?

-Det er målet, jeg vil bli proff i utlandet.

-Hva om Follo etablerer seg i eliten, kan det være aktuelt å spille i rød drakt igjen?

-Det vil tiden vise. Nå har jeg en toårs kontrakt med Nøtterøy, og hva som skjer etter den tid er ikke godt å si. Jeg stortrives her og har gått håp om at vi skal spille eliteserien neste år. Men jeg har gode minner fra Follo etter mange år som spiller og etter mange år med spillere boende i kjelleren hjemme hos oss. Follo HK står mitt hjerte nær, så man skal aldri si aldri.

Det er befriende å snakke med en som har klare ambisjoner og ikke minst klokketro på at disse skal nås. Christian har stor tro på seg selv, men helt uten å være «cocky». En litt unorsk og herlig innstilling vi skal applaudere, uansett hvilken draktfarge han har.

Vi i Follo Media ønsker Christian og hans nye lagkamerater velkommen til Langhushallen på søndag. Storebror Alexander og hans Elverum er i Finland og spiller Champions League denne helgen, så det er i hvert fall lett for mamma Beate og pappa Frank å bestemme hvem av håndballsønnene som prioriteres denne helgen.

 

For Follo Media 2.11.2018

Tekst: Magnus Gulliksen
Foto: Knut Wefring og Nøtterøy Håndball

Dobbelkamp Søndag 04.09.2018 – les kampprogrammet

 

Christian Ørjevik Westby på kamp med Ski G97 i tiden da Follo HK hadde Langhushallen som sin hjemmebane. Søndag er det gjensyn med Langhushallen både for Westby og Follo HK