Uavgjort i Bergen ga bikkja nerver, og jeg jubla ved Heidi Løke scoring

Å skrive kampreferat fra en kamp du ikke har sett er ikke så lett. Det eneste jeg har å forholde meg til er live-oppdateringene på handball.no, og vi har alle sett hva slags mennesker som sitter og fomler med et nettbrett nede ved sekretariatet. Det kan fort bli litt upresist. Lettere blir det ikke når jeg skal lufte bikkja og kjøre til Langhushallen for å se Follo HK Damer mot Storhamar, samtidig som jeg skal følge med på disse oppdateringene.

Men, vi gjør et forsøk. Vi går inn i handlingen når klokka er omtrent 17:45 og kampen mellom Viking TIF og Follo i Haukelandshallen begynner om et kvarter. I god NRK-stil legger vi opp til et «minutt for minutt» referat. Det hele forløp slik, og jeg presiserer nok en gang, jeg har altså ikke sett så mye som et kast, det hele er basert på oppdateringene til en, sannsynligvis ukonsentrert G18 spiller med et nettbrett:

17:45     «Jeg skal på håndballkamp og drar sånn ca. kl 18:15» (Jeg lover meg selv at jeg skal bli flinkere til å gi beskjed om sånne ting litt før, neste gang – kanskje)

«Da må du gå med Norris før du drar og når du kommer hjem, og du må kjøpe med sushi på vei hjem» (Norris er bikkja, og reglen er at den av oss som går morgenturen slipper å gå kveldsturen. Sushi spiser jeg for øvrig ikke, så jeg er nok ikke en del av kveldsplanen)

17:55     Det kan da umulig være så vanskelig å gå med bikkja samtidig som jeg følger med på live’n?

18:02     0-0 fortsatt. Gutta må ha begynt bra i forsvar, men to minutter uten scoring var lenge.

18:03     Jeg oppdager at klokka mi går 3-4 minutter for fort og kampen har ikke begynt.

18.00     Klokka er justert og kampen er i gang.

18:01     1-0 til hjemmelaget, jeg napper så hardt i båndet at bikkja må avbryte et nødvendig ærend.

18:02     1-1 ved Martin, bra. Kanskje skal jeg legge fra meg telefonen et minutt elle to og la bikkja få gjøre fra seg.

18:04     4-3 til hjemmelaget. Jeg konstaterer at dommerne har begynt svakt. Bikkja må igjen avbryte en avlevering han lenge hadde planlagt.

18:06     5-5, Kasper setter en straffe. Fra min posisjon langs Måltrostveien burde dommeren ha fulgt opp med en to-minutter.

18:08     Vi leder 5-6. Benjamin scorer etter vakkert og lekent angrepsspill og vi herjer med motstanderen (innbiller jeg meg). Bikkja får tisse i fred.

18:10     7-7 og teknisk feil ved hjemmelagets H. Berge. Jeg er så glad vi ikke har sånne spillere på laget.

18:11     Vi er hjemme igjen, bikkja har sett frem til at denne turen skal ta slutt. Han søker trøst hos fruen i huset.

18:12     Jeg må legge fra meg telefonen for å kjøre til Langhushallen.

18:20     Jeg finner ikke lovlig parkering bak hallen, men satser på at den etaten som deler ut de gule lange lappene har høstferie.

18:21     Jeg møter ØB-journalist Stenseth på parkeringsplassen. Han følger også kampen live på handball.no og satser også på ferie i etaten.

18:22     Follo ligger under 13-11 og har tatt time-out. Det må da kunne gå an å ta en 10 minutters biltur uten at et helt håndballag skal kollapse. 13 mål bakover på 21 minutter? Hva er det vi driver med?

18:24     Vi ligger under 16-12, og ifølge live’n har Jonas truffet på alle skudd, på keeperen altså, og Viking TIF har bomma på alle skudd, på keeperen altså.

18:27     17-12 ved hjemmelagets H. Berge. Vi skulle hatt en sånn spiller på laget.

18:28     17-13 ved Victor, vi er i ferd med å snu det.

18:30     18-13, vi snudde det ikke helt. Pause.

18:35     Nå er det pause i Bergen og jeg har funnet plassen min oppe i hjørnet av Langhushallen. Follo HK Damer og eliteserielaget Storhamar varmer opp og skal snart avgjøre hvem av lagene som skal spille kvartfinale i NM.

18:40     Jeg konstaterer at Heidi Løke er flottere i treningsdrakt enn broren er i Borat-drakt.

18:45     Sixten, Olli og jeg diskuterer 1. omgangen i Bergen. Vi har fulgt den på live-oppdateringene aller tre og vet i grunnen hva som må gjøres i 2. omgang. Vi må score minst 5 mål mer enn motstanderen. Dommeren har vært rævva, det er vi også enige om. Håndball kan vi og leser lett mellom linjene på live oppdateringer.

18:50     Kampen er i gang igjen i Bergen

18:53     18-14 Victor med omgangens første. Jeg kan ikke forstå hvordan vi skal unngå å vinne denne kampen.

18:54     Spillerne til Follo HK Damer og Storhamar løper inn på banen og blir presentert en og en. Det virker forstyrrende.

18:55     20-14 ved hjemmelagets H. Berge. Vi skulle hatt en sånn spiller på laget

18.55     20-15 Magnus Ramos svarer med en gang. Nå driver speaker i Langhushallen og presenterer maskoter, dommere, tidtakere og delegat. Nå må han roe seg, jeg forsøker å følge med på en håndballkamp i Bergen.

18:59     23-18, Siggeruds nest største sønn, Halvard Lunde scorer på noe vi tror er en lobb. Jeg kan ikke forstå hvordan vi skal unngå å vinne denne kampen.

19.00     Damekampen i gang. Det er fortsatt 20 minutter igjen i Bergen så vi får håpe damene tar det litt piano fra start.

19:02     Jaaaaaada, Scoring ved Heidi Løke, og av Jonas i Bergen. 24-20. Vi er bare fire bak.

19:04     Jonas bør på landslaget. Han kliner ballen i mål. Olli og jeg ble enige om at den satt nede til høyre for keeperen, den gjøre ofte det. 24-22. Jeg er ikke så god i gamle ordspråk, men det er vel dette som heter at vi er i ferd med å snu kjerringa.

19.07     Damene ligger et par mål bak Storhamar, men Victor har scora i Bergen. Vi har scoret i Bergen dere, inne i hodet mitt har jeg Arne Scheie stemme. 24-23, kun et mål bak.

19:11     Det spilles fortsatt håndball i Langhushallen, det gule laget leder litt. Men Victor har gjort det igjen. Det er likt 24-24. Live oppdateringene sier ingen ting om Vladan, men vi har konstatert at han må ha spilt suverent.

19:15     Teknisk feil ved hjemmelagets H. Berge. Jeg er så glad vi ikke har sånne spillere på laget. 26-26.

19:17     Straffemål ved Benjamin. Dette må vi klare. 27-27

19:17     Vladan redder fra 6 meter fra S. Aho

19:18     Vladan redder fra 6 meter fra S. Aho

19:18     Han med nettbrettet har funnet ut hvordan han rapporterer redninger på live’n.

19:20     Det blir uavgjort 27-27 i Bergen, men vi som følger med på live’n er ganske sikre på at vi ble snytt for et eller annet i sluttsekundene. Uansett, vi får være happy med uavgjort og ett poeng i kamp det kan virke som om vi sliter litt i.

19:21     Jeg bestemmer meg for å se litt på damekampen, jeg har jo tross alt kjøpt billett.

Follo med en snuoperasjon av klasse!

Lars Hamborg
Sportslig Utvalg - Follo HK

Dette er altså sånn omtrent hvordan kampen foregikk, inne i mitt enkle hode. Men for at det hele ikke skal virke useriøst hadde Follo Media naturligvis også en utsendt medarbeider tilstede i hallen og vår mann, Lars Hamborg, har sendt oss dette kortfattede referatet fra kampen på SMS:

«Follo med en snuoperasjon av klasse! I en fartsfylt 1. omgang sviktet vi bakover og leverte en stillestående 3-2-1 forestilling. Viking TIF utnyttet dette og var kart best i omgangen som avsluttet 18-13. Gutta skjønte alvoret og la om forsvaret til 4-2 formasjon i 2. omgang. Martin økte tempoet i angrepsspillet og Follo kom gradvis inn i kampen igjen. Bakover var gutta sterke og Vladan leverte opp mot årsbeste i 2. omgang med hele 50% redninger. Gnisten ble tent og vi fikk kontakt med 10 minutter igjen på 24-24. Derfra og ut var det krig i Haukelandshallen. Vladan skytes i ansiktet igjen, med 3 minutter igjen. Han viste Balkan «killer instinkt» og kom seg på beina og nektet Viking TIF mål de siste minuttene. Follo har ballen med 18 sekunder igjen og tar time-out, men lykkes ikke med å score. 27-27 er et greit resultat kampen sett under ett».

Bergen TIF – Follo HK 27-27 (18-13)

Follo HK: Vladan, Jonas Stenersen, Halvard (2), Magnus (1), Bjørnar, Anders (1), Martin (4), Kasper (1), Dag (1), Benjamin (8), Sander (1), Jonas (2), Victor (6)

Follo Media stjernene:

*** Benjamin

** Victor

* Martin, Vladan og Kasper

Benjamin Hallgren - BB

Dette skriver Østlandets Blad 

For Follo Media 3.10.2018

Magnus Gulliksen/Tekst

Lars Hamborg/Foto

Victor Helsinghof
Martin Lysdal Hansen