MAGNUS OG MAMMA PÅ FOTOSHOOT

Fredag kveld var det klart for årets offisielle lag- og spillerfotografering. Den nye drakta var vasket og klar. De fleste av gutta hadde tatt turen forbi speilet etter treningen, og det hele så i grunn ganske bra ut. Magnus Rein Schønfeldt er så heldig å ha mamma Trude med som styremedlem i klubben, og styremedlemmene ble naturligvis også foreviget vår egen Canon-fotograf Tor Solstad.

Magnus Schønfeldt og Trude Rein

De yngste må bære

Et hvert lag med respekt for seg selv har noen interne regler, så også Follo HK. Når arbeidsoppgaver av den litt kjedelige sorten skal utføres er regelen helt klar, det er de yngste på laget som må trå til. Det er de yngste som må bære vannflasker, baller, kjegler etc., og det er de yngste som må til pers når det mangler stoler til det offisielle lagbildet.

-Victor, stikk og hent 6 stoler i kantina, befaler «veteran» Magnus Ramos

Victor, som helt sikkert hadde klart å bære alle de 6 stolene alene, protesterte ikke, han plukka helt enkelt med seg to andre av de yngste og etter 30 sekunder var stolene på plass og laget kunne organisere seg for lagfoto. Det tok langt mer enn 30 sekunder.

Follo HK Sesongen 18/19

Benjamin hevder vi er et lag, men ble nedstemt

Det ble tatt individuelle bilder av alle spillere, trenere, lagledere og styremedlemmer, og sånt tar nødvendigvis litt tid. Enkeltfotograferingen begynte umiddelbart etter treningen, og den indre justis fungerer på samme måte som ved stolbæring. De yngste får «drittjobben» med å vente til slutt. Men det ingen hadde tenkt på var at det også skulle tas et felles lagbilde, og det hadde fotograf Solstad tenkt å ta da han var ferdig med en til en fotograferingen.

-Kan vi ikke ta gruppebildet med en gang så vi kan dra hjem når vi er ferdige, var det en av gutta som foreslo.

-Nei vi venter med det til slutt, sa Benjamin Hallgren bestemt.

-Hæ, hvorfor det? En mer eller mindre samlet spillertropp reagerte helt likt.

-Fordi vi er et lag, slo Benjamin fast.

Follo Medias utskremte skrivende reporter kjøper Benjamins argument 365 dager i året og ble nesten litt rørt av det hele, men hverken Benjamin eller reporteren fikk gjennomslag for sine meninger. Den individuelle fotograferingen ble avbrutt og fellesbildet ble tatt. De eldste gutta på laget kunne reise hjem når de var ferdig fotografert og de yngste måtte vente til slutt.

Fotosession - Tor Solstad - Eirik Brøste Fossnes

På Balkan tar lagfotograferingen 4-5 timer

Det tar nødvendigvis litt tid når 20-25 mennesker skal fotograferes sammen, og hver for seg. Det hele tok kanskje halvannen til to timer, og kunne ved enkelte anledninger fremstå som noe kaotisk. Men det er ikke i nærheten av hvordan en slik fotoseanse fremstår på Balkan, skal vi tro keeper Vladan Abramovic.

-This will take 5 or 6 hours at Balkan. Everybody is kidding with each other and it always end up with a complete chaos. The photograph must take us into a room one by one, so he can finish his work, gliser Vladan.

Det skal også sies at Vladan stikker av med prisen som den mest forfengelige spilleren. Han ble igjen helt til slutt og var veldig usikker på om han tok seg best ut i den sorte eller gule keeperdrakta. Vladan endte til slutt opp med den mørke trøya, det ga best kontrast mot den hvite bakgrunnen ble undertegnede forklart.

Nå har fotograf Tor Solstad en stor jobb foran seg med redigering av alle bildene. Det endelige resultat vil dere etter hvert kunne se på hjemmesider, Facebook, plakater og kanskje i andre sosiale medier, for blant en del av gutta ble det mumla noe om at det kunne gjort seg med et nytt profilbilde på Tinder.

 

For Follo Media, 30.9.2018

Magnus Gulliksen Tekst/Foto