74 mål på 60 minutter! Dessverre fikk St.Hallvard 38 av dem – Follo
Follo HK med maskoter Ski G07

74 mål på 60 minutter! Dessverre fikk St.Hallvard 38 av dem

De fleste av de 340 tilskuerne som tok turen til StilArena søndag kveld var optimistiske før start. Vi visste vi skulle spille mot det laget veldig mange anser som seriefavoritt, men det er håp og optimisme rundt topphåndballen i Follo om dagen og en seier var innen rekkevidde.

Målbonanza og keeper med klister i øyet og mulig hjernerystelse.

Kampen begynte i et forrykende tempo og alt av skudd gikk inn på begge sider av banen. Måltavla viste 5-5 før det var spilt 4 minutter. Hadde dette vært i gamle dager ville Per Jorsett funnet frem et skjema til verdensrekord, i antall mål i en håndballkamp. Keeper Vladan Amramovic har ikke vært med oss lenge, men vi har sett såpass av han at vi har vent oss til at han redder mye. Det gjorde han ikke i åpningsminuttene av kampen i dag. Årsakene til det viste seg å være to, for det første gjorde gutta foran han på banen en slapp jobb og for det andre viste det seg at ball han fikk midt i maska på oppvarmingen skadet Vladan mer enn det man først skulle tro. Klister på øyet og en mulig hjernerystelse lar seg dessverre ikke kombinere med håndballspilling, uansett nivå. Etter ca. 10. minutter var det Game Over for Vladan og keeperansvaret ble overlatt til unge Noah Andersen for resten av kampen. Dessverre fikk ikke Noah den hjelpen han fortjente før det var et kvarters tid igjen av kampen, og det skal vi komme tilbake på. Men, heldigvis, om Follogutta ikke var helt påskrudd i forsvarsarbeidet så var det heite fremover på banen. 18 mål fremover på en omgang er mer enn godkjent, men St. Hallvard hadde scoret 23 på oss. Min subjektive påstand er at vi ikke hadde sluppet inn mer enn 15 mål om vi hadde hatt en redningsprosent på beskjedne 25% og halvert antallet tekniske feil i omgangen.

Et nytt lag på banen i 2. omgang, i hvert fall det siste kvarteret av den

Jeg vet ikke hva som ble sagt i pausen av kampen, men jeg kan tenke meg at trenerteamet benyttet seg av utestemme, og om de gjorde det så hjalp det. Men ikke helt med en gang. Omgangen startet litt som den første begynte, med mye mål begge veier. St. Hallvard var oppe i en 6 eller 7 måls ledelse og kampen virket kjørt, men så. Da det var et kvarters tid igjen å spille fant Follo-gutta ut at dette var mulig å ta igjen. Forsvarsspillet satt plutselig mye bedre, Noah begynte å redde og sakte med sikkert tok vi inn på litt stressa St. Hallvar-gutter. I siste spilleminutt satte Benjamin Hallgren inn sitt 12. mål for kvelden og vi var bare 1 mål bak. Vi var så i dytten mot slutten kampen at vi ante en litt sensasjonell uavgjort, selv om St. Hallvar hadde ballen og det kun var ca. 30. sekunder igjen av kampen. Dessverre valgte kveldens dommere, som sannsynligvis sitter i møte med sin sensor fortsatt, å forære St. Hallvar et straffekast i en situasjon som først var brøyt og deretter en fantomredning av Noah. At Jonas Strøm også fikk rødt kort i situasjonen, for å ha bedt dommeren om å stoppe klokka, gjorde kaoset komplett. Straffekastet gikk i mål og St. Hallvard vant kampen 36-38.

Høy moral og herlig publikum

Hva sitter vi igjen med etter kampen. Gutta viste moral og ga aldri opp. De siste kvarteret var vi rett og slett veldig gode. Når det er sånn at man kun skal spille bra i 15 minutter av en kamp gir det alltid en god følelse når det er de siste 15 som er gode. Det er normalt da en håndballkamp avgjøres, men akkurat i dag var dessverre ikke det tilfelle. I likhet med spillerne var publikum til dels passive i 1. omgang, men også de våknet i 2. omgang, så til de grader. Det var super stemning på tribunen gjennom hele omgangen, og mot slutten «kokte» det litt i StilArena, da er det moro å være på håndballkamp. Det gir meg tro, bade publikum og spillere kommer enda sterkere tilbake neste gang.

Follo HK – St. Hallvard 36-38 (18-23)

Follo HK lagoppstilling: Vladan, Hallard (1), Bjørnar (1), Anders (7), Magnus, Martin (5), Noah, Andreas, Kasper (1), Dag (1), Benjamin (12), Tobias, Sander (2), Jonas (3), Victor (3)