• Gunnar Pettersen - Foto Atle Larsson - Østlandets Blad

Gunnar Pettersen før Sandefjord – Follo HK

«Vi har et lag som kan slå alle og tape mot alle. Et sånt lag tror jeg Follo er også»

Det er kun dager og timer igjen. Førstkommende søndag starter det virkelige alvoret, og det skal endelig igjen spilles om poeng og tabellposisjoner. Første motstander er Sandefjord HK, en gammel storhet i norsk håndball.

Treneren for laget har enormt med erfaring. Han har vært spiller og trener i gode gamle Fredensborg/Ski og er det nærmeste vi kommer en levende legende i norsk herrehåndball. Follo Media tok en prat med legenden Gunnar Pettersen noen dager før det hele braker løs, og han er spent på hvordan laget hans vil prestere i årets sesong.

-7 spillere er borte siden sesongen i fjor, blant annet begge målvaktene våre, forteller Pettersen og tilføyer at det har kommet inn 8 helt nye spillere, i tillegg til at en spiller er tilbake etter opphold i militæret.

Gunnar Pettersen nevner spesielt at begge målvaktene fra i fjor er borte. Det han ikke nevnte, men som bør nevnes er at hans egen sønn Simen Holand Pettersen har forlatt klubben til fordel for Eliteseriefavoritt Elverum. Simen var Sandefjords desidert beste spiller, og det er ikke helt enkelt å erstatte en spiller som gjorde 179 mål på 21 seriekamper i fjorårets sesong.

-Vi må nok innse at vi har blitt en slags utviklingsklubb. Vi ser at det blir umulig for oss å holde på gutta når de har kommet seg opp på et vist nivå. Da forlater de oss og går til større klubber, sier Gunnar med et litt trist drag i stemmen.

-Har dere satt dere noen konkrete mål foran årets sesong?

-Vi skal faktisk sette oss ned og snakke litt om det i morgen (fredag, red. anm.) Men vi kommer nok ikke til å sette oss et konkret mål som går på plassering i serien. En sånn målsetting kan bare virke ødeleggende på en så ung og urutinert spillergruppe. Vi må nok sette oss delmål som går på prestasjoner i hver eneste kamp og på hver eneste trening, forklarer Gunnar Pettersen på typisk topptreners vis, før han fortsetter

-Det bor mye håndball i gutta, vi mangler litt på rutine og ikke minst fysikk og styrke. Det vi taper i vekt og kilo må vi ta igjen på andre måter. Vi må være smarte, smiler den gamle helten fra Skihallen og legger til at han nok ikke har tro på at laget havner Topp 3 i år.

-Hvem tror du vil dominere 1. divisjon for menn i år Gunnar?

-St. Hallvard blir tøffe, de har fått beholde mesteparten av laget sitt og ser veldig sterke ut. Viking Bergen og Sandnes bør også forventes å være der oppe, men bak dem er det ganske åpent, spår Gunnar Pettersen.

Hva med oss i Follo da?

-Vi har et lag som kan slå alle og tape mot alle. Et sånt lag tror jeg Follo er også. Follo var veldig gode mot oss, spesielt på hjemmebane i fjor, men det svinge vel litt mye i prestasjonene. Et par nye rutinerte spillere i tillegg til at alle gutta har blitt et år eldre gjør at laget bør bli litt jevnere i prestasjonene, avslutter Sandefjord-trener Pettersen.

Vi takker Gunnar for en hyggelig håndballprat. Det er morsomt å registrere at serieåpningen i 1. divisjon fremkaller sitring, glede og forventninger i kroppen, også hos en som har opplevd alt som er mulig å oppleve i norsk herrehåndball.

Follo Media 13.9.2018

Magnus Gulliksen (Tekst)

«Vi har et lag som kan slå alle og tape mot alle. Et sånt lag tror jeg Follo er også»

Gunnar Pettersen
Trener Sandefjord Håndball
Gunnar Pettersen - Foto Atle Larsson - Østlandets Blad