BODØTRENER BØRGE LUND: «CUP ER CUP» – Follo
Børge Lund

BODØTRENER BØRGE LUND: «CUP ER CUP»

En forventningsfull og spent Bodøtrener Børge Lund leter øverst i metaforhylla når Follo Media spør han om hvilke tanker han har gjort seg omkring 3. runde kampen i NM mot Follo HK i StilArena førstkommende onsdag kl. 18:00

-Cup er cup, gliser den tidligere tysklandsproffen og landslagsstjernen.

Det er en blid og opplagt Bodøtrener som tar telefonen når vi ringer til avtalt tidspunkt mandag morgen. Og han må innrømme at det er først nå onsdagens kamp mot Follo begynner å bli en del av arbeidsdagen hans. Frem til i dag har dagene hans handlet om de daglige treningene, og ikke minst helgens to treningskamper mot Charlottenlund og Kolstad, to kamper som for øvrig begge endte med Bodø tap.

-Jeg vet at Follo har fått en ny spillende trener som er veldig god. Det blir et spennende møte, slår Børge Lund fast og fortsetter.

-Dessuten vet jeg at Follo har en sterk 1. oppstilling, og at laget på samme måte som oss består av mange talentfulle og lokale unggutter.

Follo og Bodø har møttes i cupen tidligere

Follo HK har møtt Bodø i cupen tidligere og kke helt uten dramatikk. Den 28.oktober i 2015 møttes lagene i en legendarisk kvartfinale. Etter fire ekstraomganger sto det 30-30 på måltavla, og kampen måtte avgjøres på straffekastkonkurranse foran 1030 neglebitende tilskuere i StilArena. Børge Lund var spillende trener for Bodø den gangen og husker kampen han scoret fire mål i godt.

-Vi vant NM det året, kanskje det betyr lykke for oss å spille mot Follo, smiler Lund og fortsetter

-Vi trives med cup. Og vi er vant med tøffe kamper i denne runden av turneringen, så vi er ydmyke foran oppgjøret mot Follo. De kan absolutt lage vanskeligheter for oss.

En annen som bør huske kvartfinalekampen i 2015 godt er tidligere Follospiller Alexander Westby, han sto bak 11 mål og ble toppscorer for Bodø mot sine tidligere lagkompiser. Foran årets sesong gikk Alexander fra Bodø til Elverum, og han tok med seg linjespiller og rekruttlandslagskollega Endre Langaas den samme veien. Børge Lund drar litt på det når vi spør om laget er svekket foran årets sesong

-Det er klart vi merker at to så gode spillere blir borte. Alex har vi erstattet med en lokal unggutt, men vihar fått midler til å hente inn en Kroatisk erstatter på linja etter Endre. Videre har vi også mista store sterke Vetle Rønning, og han har vi ikke hatt mulighet til å hente inn en erstatter for, forklarer Børge Lund og tilføyer også at lagets nye svenske høyrekant dessverre er skadet og ute av spill.

Tippet langt ned på tabellen

Mot slutten av vår prat lar vi cup være cup og retter fokuset mot hele den sesongen vi har foran oss. Når vi spør Børge Lund om målsetting og forventning foran sesongen blir han litt tankefull

-Det er vanskelig å si. Ekspertene har tippa oss langt ned på tabellen. Vi har spilt få treningskamper i år og tapt mye. Riktignok hadde vi et «hederlig» tap i den ene av to treningskamper mot seriefavoritt Elverum, men tap i de to siste treningskampene mot Charlottenlund og Kolstad gjør vel i hvert fall ikke at ekspertene får noe mer tro på oss, konstaterer Lund. Vi er et ungt talentfullt lag som gir alt hver eneste gang og skal nok slå godt fra oss, avslutter en energisk Bodøtrener som er innstilt på å vise alle landets såkalte «eksperter» at de tar feil når det tipper Bodø langt nede på tabellen.

Vi ønsker Bodø velkomment til StilArena til onsdag og håper på en like intens cupstemning som i 2015, men med et litt annet utfall. Dessuten hadde det vært moro om vi igjen kunne klare å fylle om tribunene i hallen. I 2015 var vi 1030 i hallen. Klarer vi det til onsdag? Vi ses.

For Follo Media, 3.9.2018

Magnus Gulliksen/Tekst