VICTOR MED FLAGGET PÅ BRYSTET – Follo

VICTOR MED FLAGGET PÅ BRYSTET

Mens lagkameratene har startet ferien, og kun har et egentreningsprogram og følge, har vår unge talentfulle kraftpakke av en linjespiller Victor Helsinghof vært i Tyskland med LM00 landslaget.

Nations Cup i Lübeck er en 4 nasjoners turnering for U-landslag (00), som i år besto av Norge, Island, Israel og vertsnasjonen Tyskland. I år er dette en særdeles viktig turnering, det er Europamesterskap for U-landslag i Kroatia 9.- 19. august. Alle gutta ønsker å vise seg frem for landslagsledelsen og det er viktig å få «spilt inn» laget. I Kroatia får Norge tøff motstand, regjerende mestere Frankrike, samt Danmark og Romania er lagene våre gutter møter i gruppespillet.

Den første kampen i turneringen i Tyskland, torsdag 28. juni, var det Island Victor og resten av de norske guttene skulle få bryne seg mot. Island kontrollerte store deler av kampen og 10 minutter før slutt ledet de 23-18. En imponerende norsk sluttspurt holdt nesten, men til slutt ble det seier 26-25 til gutta fra Sagaøya. Victor scoret 2 av målene for Norge.

Dagen etter var det kamp mot Israel, og her var det Norge som førte mesteparten av kampen. Fryktelig mange norske utvisninger gjorde at det jevnet seg ut etter hvert og til slutt sto det 26-26 på måltavla i hallen. Victor gjorde ett mål i kampen.

Lørdag ble den siste kampen spilt mot vertsnasjonen Tyskland, et svært sterkt lag. Norge spilte en fantastisk god førsteomgang, men Tysklands keeper hadde dagen da alt traff han og utover i kampen mista de norske gutta litt av piffen og tapte til slutt klart 30-21. Victor overlistet den tyske veggen ved en anledning.

Det endelige EM laget er ikke tatt ut enda. De gutta som blir tatt ut skal spille en ny 4 nasjoners turnering, Scan Iberio, uka før det hele braker løs i Kroatia.

-Jeg håper jeg kommer med på EM laget, det hadde vært kult, skriver Victor i en SMS til Follo Media.

Når vi ber Victor oppsummere turneringen i Tyskland, skriver han følgende i en SMS

-Kampene kunne gått bedre for laget, det bærer preg av at det er en stund siden vi har spilt sammen og det er lenge siden vi har spilt kamper. Jeg fikk bra med spilletid. Jeg er skadefri og kroppen fungerer bra.

Vi som har sett Victor spille håndball vet hva det betyr når kroppen hans fungerer bra, og det er derfor betryggende å lese svaret han ga oss på spørsmålet om du skulle trenes mye i ferien.

-Vi i Follo har fått ett treningsopplegg som vi må følge i ferien. Ja det blir MYE trening.

Vi gratulerer Victor med innsatsen i Tyskland, ønsker god sommer og krysser alt vi har for at han kommer med på EM-laget. Det ville være en stor prestasjon av Victor og en stor anerkjennelse for det gode arbeidet som gjøres i Follo HK, Ski IL Håndball, og alle de andre klubbene vi vårt distrikt.

Les også: Årets Rookie – Victor Helsinghof