Hei alle Follo supportere og andre håndballinteresserte! – Follo
Follo Hk på treningsleir i Kiel.

Hei alle Follo supportere og andre håndballinteresserte!

Her kommer en kort oppsummering av en fantastisk uke i Kiel hvor årets oppkjøring til neste sesong har funnet sted. Denne uken har Follo HK sine spillere og trenere levd som profesjonelle utøvere. Det har vært mat, trening, samtaler og restitusjon 24 timer i døgnet. Noen sosiale aktiviteter har det også vært mulig å putte inn i et tettpakket program. Pokerspill er uunnværlig i en slik prestasjonsgruppe.

Programmet har vært profesjonelt tilrettelagt hele veien av nylig avgåtte teamadministrator i THW Kiel, Oliver Thormählen.  Dette har vært mulig på grunn Ole M. Vikens tidligere engasjement og bekjentskaper i storklubben. Det har vært logistikk, tidsskjemaer og gjennomføring så presist som vel bare de beste lever opp til. Dette er også en kultur det jobbes med å innarbeide i den unge Follo stallen.

Avreise skulle være natt til søndag 02.08 kl. 0400. Men for siste gang var det et par syvsovere, så vi kom oss av gåre en halvtime forsinket. Turen gikk etter planen og samlet tropp var framme i Kiel kl. 1430. Allerede kl. 1700 var første trening. En relativt hard fysisk økt, så her var lista lagt med en gang. Deretter gikk det slag i slag.

En vanlig dag inneholdt frokost kl. 0745, fysisk trening 0900-1100 og lunsj kl. 1200. Deretter var det ulike aktiviteter fram til kl. 1600 da det var håndballøkt i hall til kl. 1730. Kl. 1800 var det nytt påfyll med næring. Maten var hele tiden satt sammen slik toppidrettsutøvere skal ha det. Kanskje litt uvant for noen til å begynne med, men det ble raskt oppdaget at her måtte digg og snacks byttes ut med riktig kost for å henge med. Benjamin Halgren har sogar byttet fra sukkerlegger til salatlegger i løpet av uken. Noe som medførte at han fra å ligge sist i løperfeltet endte opp med å ligge først etter hvert! Etter mat kl. 1800 var det som regel en tur på Spa avdelingen ved hotellet hvor vektrom og andre fasiliteter ble benyttet. Så som isbad for restitusjon og felles badstue med tyske madchen!

Onsdag spilte vi vår første kamp under oppholdet. Vi hadde valgt en relativt grei motstand, et lag på norsk 2. div. nivå. Gutta var stinne av trening, men viste en imponerende spilleglede og disiplin. De holdt trykk og formasjoner hele veien og vant 35-17. Lovende!

Torsdag var det lagt inn en båttur med flott vær. Noe det for øvrig var hele uken. Men størst interesse var nok besøket i Sparkassen Arena. Storstuen til THW Kiel. Her ble vi møtt av ulike legender i Kiel miljøet som viste gutta rundt. Tror, og håper det var mange som drømte om en proffkarriere under slike forhold. Ingen prangende glitter og stas, men ordning og reda som har gitt en drøss av titler. Besøket har for øvrig blitt omtalt på Kiels hjemmeside og i lokalpresse. Vi er kjendiser, som Stein Olav så passende kommenterte.

Lørdag ble troppen kompletert med Espen og Henrik. De fikk med seg en hard fysisk økt på morgenen, tøff kamp på kvelden og en liten tur på byen i Kiel etter det. Så pass må det være etter å ha tilbakelagt ca. 200 mil i bil.

Motstander denne kvelden var 2 nivåer opp. Laget var Vfl Bad Schwartau, 2. Bundesliga med ambisjoner om opprykk. Vi kom godt i gang og spilte en meget god 1. omgang. Lagene vekslet om å lede med 1 mål hele veien. Men etter vanlig hjemmedømming og noen utvisninger på slutten av omgangen ble vi liggende 3 mål bak til pause. Andre omgang startet likedan, men vi klarte aldri å få kontakt. Etter hvert tok krefter slutt , og vi ble hardt straffet for feil valg og tidlige avslutninger. En kamp hvor vi kan være fornøyd med 35 minutter, men hvor vi tydelig ser hva det må jobbes med for å henge med de beste. Meget god lærdom for vårt unge lag.

En meget vellykket uke ble som tidligere nevnt avsluttet med en liten tur på byen. Også den med disiplin og stil. Alle friske og raske til frokost søndag morgen hvor hjemturen etter hvert ble påbegynt.

Vi takker Valter, Ole Martin , hans medhjelpere i Kiel og gutta for en perfekt gjennomført uke. Klarer vi å bygge videre på denne kulturen lover det godt for Follo HK sin framtid. Undertegnede har vært med på mange trenings leiere, men aldri opplevd en tropp så villige og uten nykker. Her bygges det team hvor sutring kveles av justis i gruppa.

Bra jobbet å lykke til videre i sesongen!