Kolstad imponerte – Follo
Ales Silva, Follo HK

Kolstad imponerte

Kolstad ble et nummer for store i Follotrykk Arena. Bortelaget tok kommandoen fra start, økte ledelsen utover i første omgang og ledet 17-8 til pause. Når klokka viste 60 minutter sto det 22-30 på resultattavlen. En velfortjent seier til det desidert beste laget i 1. divisjon.

Follos unge spillere klarte dessverre ikke å gjenskape de gode prestasjonene fra forrige søndag. Tekniske feil i ankomstfasen og avslutninger utenfor målet var det for mange av. Follo ble hardt straffet for disse feilene i starten av kampen. Kolstad ledet  6-1 etter 9 minutter, 10-4 etter 15 min og 13-5 etter 20 minutter.

Mot St Hallvard scoret Follo mange mål (15) fra sidebackene. Mot Kolstad scoret sidebackene kun 3  mål. Oskar Olafsson var savnet. Uten han har ikke Follo så mange variasjonsmuligheter.  Kolstad spilte tøft og godt i forsvar og det var sjelden Follo klarte å spille seg frem til gode scoringsposisjoner De som imponerte mest fremover på banen var Espen Røhmer og Ales Silva, sistnevnte fikk fortjent bestemannspremien.

Forsvaret tapte for mange dueller, og Kolstad var gode og ikke minst tålmodige i sitt angrepsspill. Follos spillere kom for ofte på etterskudd og fikk tilsammen 7  utvisninger. Uheldigvis fikk Stian Gabrielsen sin tredje utvisning etter 9 minutter av den andre omgangen og måtte se resten av kampen fra tribunen. Tidligere i sesongen har Follo vært «bortskjemt» med høy redningsprosent fra Leonardo Vial. Mot Kolstad leverte ikke Leonardo slik han kan på sitt beste. I sum gjorde dette at Kolstad scoret mange mål i første omgang.

Meget gledelig var det med ny publikumsrekord i Follotrykk denne sesongen. Ca 800 tilskuere på tribunen sørget for god stemning. Dessverre ble det ikke den spenningen vi ønsket, men det var uansett en god kamp som vi håper publikum satte pris på.

Vi tipper at Kolstad kommer til å vinne 1. divisjon klart. Follo kan og vil kjempe om de to andre plasseringene som kan gi spill i Grundigligaen neste sesong. Nå ligger Follo på 3. plass, hvilket gir kvalifisering til Grundigligaen. På plassen foran ligger Viking. De har ikke møtt Kolstad og de kommer på besøk i Follotrykk etter jul. Vi ligger således godt an i forhold til målsettingen om opprykk. Nå venter Haugaland, Sandnes og Kolbotn før jul. Med gode prestasjoner skal det gi 6 poeng og plassering som nummer 2 eller 3 når lagene tar juleferie.