Follo Håndball overlegne! – Follo

Follo Håndball overlegne!

Sesongens første hjemmekamp mot Herkules ble aldri spennende. Bortelaget måtte ta time out etter drøye fire minutter på stillingen 5-0 til Follo, og da var kampen mer eller mindre allerede avgjort. Sluttresultat ble 36-25, etter 16-11 til pause. Det betyr at Follo sammen med Viking, Sandefjord og Kolstad er de ubeseirede lagene i 1. divisjon etter to spilte kamper. Nå venter to uker med trening, før gutta reiser opp til Kristiansund.

Det var tydelig at nervøsiteten fra åpningskampen mot Kolbotn var borte og laget utstrålte mer energi og aggresivitet. Spesielt Espen Røhmer og Henrik Bielenberg sto frem på en meget positiv måte. Espen scoret 5 mål før pause og endte opp med frimerke når han var på banen. Henrik tok ansvar som skytter og stoppet ikke før han hadde scoret 8 mål.

Fortsatt er det utfordringer i det defensive spillet. Laget trenger å utvikle 3-2-1 forsvaret, spesielt i forhold til å takle overganger og innspill til strek.  Det fungerte til tider meget bra i Legea cup, mens det har kladdet litt både mot Kolbotn og Herkules. Nå er det fortsatt tidlig i sesongen og laget har kun trent under Valter Perisa i 1 1/2 måned, så det er fortsatt mye læring og samtrening som venter.

Neste kamp mot Kristiansund er på papiret også en kamp Follo bør vinne. Kristansund har så langt tapt begge kampene, og er av mange tippet blant de svakeste lagene i 1. divisjon. Det passer Follo godt å møte antatt svakere lag de første kampene. Jo lenger tid på samtrening jo bedre. Vi har tross alt mistet 5-6 sentrale spillere fra i fjor, og ny trener trenger tid på å innarbeide nye system offensivt og defensivt.

Det var meget god stemning i Follotrykk. Takk til våre strålende speakere Ricardo Dominguez og Magnus Gulliksen, som gjør en meget god jobb. Samspillet med publikum var bra og gutta på laget satte pris på støtten fra tribunen.

Follo Håndball: Leonardo Vial, Erik Horgen, Chris Abolade 6, Kjell Andre Hardy 2, Oskar Olafsson 3, Henrik Bielenberg 8, Stein Olav Johannesen 1, Espen Røhmer 6, Kristoffer Jakobsen, Stian Gabrielsen 2 (1), Eirik Fossnes, Aksel Horgen 1, Benjamin Hallgren 1, Marius Enger, Ales Silva 3, Benjamin Herseth 3.