Endelig uttelling for hardt arbeid! – Follo
Vasja Furlan

Endelig uttelling for hardt arbeid!

Full jubel i Follotrykk Arena når Follo vant skjebnekampen mot Stord 30-27, etter at stillingen var uavgjort 13-13 til pause. Publikum viste sin begeistring ved å stå opp å klappe seieren inn de siste minuttene. Kampens stor spiller var Vasja Furlan som virkelig herjet med forsvaret til Stord. Vasja ga seg ikke før han hadde banket inn 10 mål. En stor kamp også for Magnus Jøndal som scoret 9 mål (2 på straffe). Magnus avsluttet den første omgangen med å score fra 14-15 meter i kampens siste sekund! En meget viktig scoring som utløste  jubel på tribunen og ga laget energi på vei inn i garderoben.

Follo startet litt nervøst. Bommet på flere 100 % muligheter og to straffer. Stord ledet 6-3 etter drøye 10 minutter, og mange tenkte nok at nå taper Follo nok en gang. Men gutta ga ikke opp. Håvard Åsheim gjorde noen viktige redninger, forsvaret stoppet noen angrep og så var kampen jevn. I den andre omgangen startet Follo meget bra. Håvard viste hvorfor han blir satset på av landslagsledelsen, Vajsa og Magnus Jøndal leverte angrepsspill av høyeste klasse og Follo ledet 20-15 etter drøye 8 minutter av den andre omgangen. Det er virkelig en fryd for øyet å se Vasjas finter, taktskifte, spenst og avslutninger! Vasja er ingen stor spiller fysisk, men han har kvaliteter ingen andre spillere i Postenligaen har. Det samme gjelder Magnus Jøndal når det gjelder skuddteknikk. Endelig har det løsnet for Magnus, og han er nå den trygge avslutteren Follo trenger. Han gjorde en god kamp mot Falk sist, og var strålende mot Stord.

Med dagens seier er Follo kun 2 poeng fra kvalik plass. Vi håper selvsagt at Drammen og Bækkelaget «gjør jobben» mot Nøtterøy og Falk i morgen søndag, slik at avstanden oppover ikke øker. Da er det fortsatt gode muligheter. Follo har en, på papiret, enklere avslutning på sesongen enn de to andre lagene. Det gjør at optimismen fortsatt er til stede. Den tøffeste kampen kommer neste søndag, med Bækkelaget på bortebane. Bækkelaget har en meget god første sekser, men har vist noen svakhetstegn i det siste. Spesielt med 7 måls tap på hjemmebane mot Nøtterøy. Hjemmekampen mot Bækkelaget var nok sesongens svakeste, så vi har tro på at laget tar turen til «høgda» med bagasjen full av revansjelyst.

Vi håper mange velger å ta turen til Ekeberg Idrettshall søndag neste uke. Som tidligere nevnt betyr det mye for gutta å ha med seg støtten. Vi i Follo Håndball setter stor pris på de som heier på laget, både i Follotrykk arena og på bortebane!

Follo HK: Håvard Åsheim, Erik Horgen, Kristian Sæverås, Henrik Bielenberg, Vasja Furlan 10, Tobias Glemming 2, Oskar Olafsson, Anders Skiaker Myhra 2, Magnus Jøndal 9 (2), Magnus Søndenå, Benjamin Nordby, Joakim Patriksson 2, Tomas Johansen, Luca Werner, Espen Røhmer, Stian Gabrielsen 5