Follo Håndball gir ikke opp! – Follo
Vasja Furlan, Follo HK

Follo Håndball gir ikke opp!

Falk var rett og slett bedre enn Follo Håndball, når lagene møttes til «skjebnekamp» i Holtanhallen. Hjemmelaget tok føringen fra start av foran et entusiastisk publikum, ledet 13-11 til pause og vant 28-24. Nå ser det mørkt ut for videre spill i Postenligaen neste sesong, men vi gir ikke opp før det er umulig å redde plassen.

Falk tok ledelsen 3-1 etter drøyt 5 minutter, og så fulgte lagene hverandre frem til pause. Falk ledet hele veien med 1 til 2 mål. Falk startet best i den andre omgangen og ledet 18-14 etter snaut 6 minutter. Follo kom sterkt tilbake anført av en meget opplagt Vasja Furlan. Han scoret 8 mål i den andre omgangen, og med drøye 10 minutter igjen var Follo 1 mål bak på stillingen 20-21. Et par tekniske feil, et par merkelige dommeravgjørelser og et par utvisninger gjorde at Falk scoret 4 strake mål, og kontrollerte resten av kampen.

Selvfølgelig meget skuffende for spillere, trenere, støtteapparat og supportere. Det tærer på alle når resultatene uteblir. Mange vil nå mene at det blir 1. divisjon neste år. Men det har skjedd vesentlig større «mirakler» innen idretten. Follo Håndball må ta 3 poeng mer enn Falk, og 4 poeng mer enn Nøtterøy på de siste 4 kampene.. Det er selvsagt ikke umulig. Allerede på lørdag kommer Stord på besøk i Follotrykk Arena. Falk og Nøtterøy spiller borte mot henholdsvis Drammen og Bækkelaget. Det kan godt hende at vi da bare er 1 og 2 poeng bak.

Men Follo Håndball må bli et vinnende lag. Der har Frode Scheie og spillerne en tøff jobb foran seg. Mot Falk var Vasja i perioder strålende. Magnus Jøndal gjorde sin beste kamp denne sesongen. 5 spillemål på like mange skudd og meget god i forsvar. Nå må flere av spillerne prestere samtidig. Potensialet er der, men klarer Follo Håndball å realisere det? Vi håper mange tar veien til Follotrykk Arena på lørdag. Uten solid støtte på hjemmebane, blir jobben enda vanskeligere.

Follo HK: Håvard Åsheim, Kristian Sæverås – Stian Gabrielsen 3, Magnus Jøndal 6 (1), Espen Røhmer 1, Henrik Bielenberg, Tomas B. Johansen, Vasja Furlan 10, Benjamin Nordby, Tobias Glemming, Magnus Søndenå 1, Anders Skiaker Myhra 1, Joakim Patriksson 2, Luca Werner, Oskar Olafsson.