Serielederen 3 mål bedre – Follo
Stian Gabrielsen, Follo HK

Serielederen 3 mål bedre

Elverum ble for sterke og vant til slutt 25-22, etter å ha ledet 16-13 til pause. Som mange kamper tidligere denne sesongen spiller Follo Håndball meget bra i perioder, men er ikke stabile nok i 2 x 30 minutter. Det er absolutt godkjent å slippe inn 25 mål, men 22 mål bak Elverums keeper er selvsagt for lite. Det ble for mange tekniske feil og bom i avgjørende situasjoner.

Follo startet meget godt og ledet flere ganger med 3 mål. Blant annet 10-7 etter snaut 20 minutter. Yngste mann på banen Kristian Sæverås startet og gjorde en solid debut som keeper i startoppstillingen. Han reddet blant annet enn straffe på stillingen 7-5 til Follo. De siste 12 minuttene er altså Elverum klart best og vinner denne perioden 9-3.

Den andre omgangen starter som den første; Follo er klart best. Elverum scorer sitt første mål når det er spilt nesten 12 minutter av den andre omgangen! Da har Follo gått opp i ledelse 17-16.  Dessverre stokker det seg fremover på banen og med kun 2 scorede mål på 13 minutter, er det Elverum som overtar og har god kontroll de siste minuttene.

Resultatene i denne runden i Postenligaen gikk definitivt ikke Follos vei. Nøtterøy slo meget overraskende Bækkelaget på bortebane og Arendal hadde små problemer med å vinne over Bodø hjemme. Det betyr at de to neste kampene må vinnes. Først reiser Follo til Horten og møter Falk på søndag. Lørdagen deretter kommer Stord på besøk i Follotrykk Arena. Follo fikk god støtte av publikum mot Elverum og trenger selvsagt all mulig støtte i hver eneste kamp fremover.

Follo Håndball: Kristian Sæverås, Håvard Åsheim, Henrik Bielenberg (1 mål), Vasja Furlan (1), Tobias Glemming, Oskar Olafsson, Anders Skiaker Myhra (1), Magnus Jøndal (2), Magnus Søndenå (7), Benjamin Nordby (1), Joakim Patriksson (2), Tomas Bergane Johansen, Luca Werner, Espen Røhmer (1), Stian Gabrielsen (6).