HVOR GODE ER ELVERUM? – Follo

HVOR GODE ER ELVERUM?

Tabellen lyver aldri, eller? Elverum leder Postenligaen og kan meget godt vinne serien. Follo Håndball ligger nest sist og står i fare for å spille 1. divisjon neste år. Da er vel utfallet av kampen gitt? Alt annet enn seier til Elverum vil være en gedigen overraskelse. Spesielt når Elverum appellerer til invasjon av Follotrykk Arena. Det settes opp busser og Taigan mobiliserer i supportergjengen.

Jeg tror det blir en jevn kamp med 60 % fordel Elverum. I mine øyne har ikke Elverum vært så gode som tabellsituasjonen skulle tilsi. Jeg mener også at Follo ikke er så dårlig som tabellen viser. Etter januarpausen har Elverum spilt tre kamper; seier med 1 mål borte mot Nøtterøy (heldige), tap med 2 mål borte mot Stord og seier med 7 mål hjemme mot Falk Horten (helt jevnt i nesten 50 minutter). De har tapt med 9 mål borte mot Falk Horten og med 4 borte mot Bodø.

Follo Håndball har en etterlengtet seier borte mot Nøtterøy med seg inn i denne kampen. Det blir spennende å se hva den seieren har gitt av energi og økt tro til laget. Elverum er storfavoritter blant de fleste, og dermed kan gutta senke skuldrene og forhåpentligvis slippe seg løs.

Håvard Åsheim presterte årsbeste borte mot Nøtterøy. Mye ansvar hviler på hans skuldre, når Milan Cucuz er ute med skade. Jeg tror Håvard takler presset meget godt, og bruker situasjonen til noe positivt.  En spiller både Håvard og forsvaret må stoppe er Elverums venstrekant André Lindboe. Lindboe er en målmaskin og spiller med stor selvtillit etter suksess i EM. Lindboe er alltid mye involvert og trenger ikke mye plass for å ta et skudd.

Follo tapte med 8 mål i Elverum. Det skal revansjeres! Ikke la supportere fra Elverum vinne tribunekampen. Borte mot Nøtterøy lagde 20-30 Follosupportere skikkelig liv. Fortsett med det!

Frank Westby
Follo Håndball