ENDELIG!!! – Follo
Håvard Åsheim, Follo HK

ENDELIG!!!

I skjebnekampen mot Nøtterøy hentet Follo Håndball frem det lille ekstra og tok en velfortjent seier 26-25! Sluttminuttene var ulidelig spennende. Follo ledet hele den andre omgangen frem til det gjensto to og et halvt minutt. Da utlignet Nøtterøy til 25-25. Nøtterøy fikk mulighet til å ta ledelsen 26-25, men en god redning fra Håvard Åsheim forhindret det. I Follos siste angrep scorer Magnus Sundenå etter et fantastisk gjennombrudd. Nøtterøy tar time out med 31 sekunder igjen. De spiller med 7 utespillere, men klarer aldri å komme til avslutning. Da var det hemningsløs jubel både på banen og på tribunen!

Et stort takk til de som tok turen til Nøtterøy for å heie på Follo. De var fantastiske til å heie og overdøvet hjemmepublikum i store deler av kampen!

En av kampens helter var keeper Håvard Åsheim. Med Milan Cucuz ute med skade, hvilte alt ansvar på hans skuldre. Håvard sto en god kamp, sannsynligvis hans beste i Follotrøya. Det vi husker best er når Follo måtte spille 4 mot seks i et minutt og 45 sekunder på stillingen 22-20 til Follo. Håvard gjorde to fantastiske redninger på skudd i kontra fra 6 meter. Det gjorde at Follo klarte uavgjort 1-1 i denne perioden.  Et stort pluss må også Joakim Patriksson få. Han spilte så og si hele kampen både angrep og forsvar, og endte opp med 8 scoringer.

Med seieren  er mulighetene for å redde plassen i Postenligaen definitivt tilstede. Nøtterøy har en meget tøff avslutning på sesongen, og Follo trenger bare to poeng mer enn Nøtterøy, for å passere dem på tabellen. Neste nøkkelkamp blir borte mot Falk Horten. Med seier der har Follo gode sjanser for å legge både Falk g Nøtterøy bak seg. Før den kampem kommer Elverum på besøk i Follotrykk Arena søndag 23. februar. Elverum har ikke imponert på bortebane i år, og kanskje dagens seier gir den energien og den selvtilliten som skal til for å banke Elverum? Hvis publikum gir like mye støtte som noen få ga i Nøtterøyhallen, skal Elverum få det tøft.

Follo HK: Håvard Åsheim, Kristian Sæverås – Henrik Bielenberg, Vasja Furlan 3, Tobias Glemming, Oskar Olafsson, Anders Skiaker Myhra 2, Magnus Jøndal 2, Magnus Søndenå 6 (3), Benjamin Nordby, Joakim Patriksson 8, Tomas B. Johansen, Luca Werner, Espen Røhmer 1, Stian Gabrielsen 4 .