Siste nytt fra Follo Håndball – Follo

Siste nytt fra Follo Håndball

Det er full fart i Follo for tiden. Oppkjøringen mot sesongavslutningen for A-laget er i full gang. 2. divisjon og regionserien for gutter 18 har startet opp. I løpet av januar skal det tas avgjørelser på hvilke spillere født i 1996 og 1997, som skal være en del av Follo Håndball neste sesong. Planlegging av håndballskole i vinterferien er straks ferdig. Arbeid med sponsorer sesongen 2014/2015 er også noe som fyller kalenderen. Det skal etableres fadderordning mellom spillere og lagsmiljøer. Neste nettverksmøte for bedrifter planlegges med innhold og foredragsholdere. Budsjett som skal vedtas på årsmøtet blir nøye vurdert. Til sammen en rekke arbeidsoppgaver som gjør hverdagen i Follo Håndball spennende!

A-laget spilte to treningskamper forrige uke. Hjemme mot Herulf og borte mot Halden. Follo stilte uten Vasja Furlan, Magnus Jøndal og Magnus Sundenå. Resultatet ble to knepne seiere. I disse to kampene testet Follo keeperen Milan Cucuz fra Serbia. Follo trenger ny keeper etter at Konstantin Madert forsvant til Tyskland. Håvard Åsheim og Kristian Sæverås er to meget dyktige keepere, men foreløpig ikke rutinerte nok til å danne et keeperpar i Postenligaen. Hvorvidt det blir en keeper fra Serbia eller ikke får tiden vise.

Etter nyttår har det vært landslagsaktiviteter. Magnus Jøndal og Magnus Sundenå har vært på samling med rekruttlandslaget. Kristian Sæverås og Aksel Horgen har vært på samling med ungdomslandslaget. Oskar Olafsson har vært på samling med juniorlandslaget til Island. Det gror godt i Follo Håndball. Nå er troppen nesten fulltallig og all fokus rettes mot de siste 9 kampene i Postenligaen. Målsettingen er selvfølgelig å beholde plassen. Hvor mange poeng som kreves er vanskelig å spå. Det som er viktig er å få et lag til under Follo på tabellen. Hvis vi tar 4 poeng mer enn Nøtterøy og holder Falk bak oss er mulighetene store. Her spiller flere faktorer inn, så det har liten hensikt å spekulere for mye. Det viktige er at Follo vinner flest mulig av de kampene som er igjen.

Gutta har fått en god start i 2. divisjon. To strake seiere mot Halden og Haslum gjør at Follo ligger på 5. plass. Mulighetene for å klatre på tabellen er gode, og plassen i divisjonen er sikret. Meget solid av et lag som i hovedsak består av spillere født 1995 og 1996. I forrige uke spilte begge gutter 18 lagene kamp i regionserien. Follo 2 tapte knepent mot BSK, mens Follo 1 var helt overlegne mot Vålerenga.

Lørdag tok trener Lars Olsen og fysioterapeut Ingvild Helland Anderson initiativ til en sosial samling for A-laget. Lars viste seg som en habil kokk og gjennomførte en krevende quiz. Herrene og støtteapparatet ble delt inn i fire lag, mens de kvinnelige representantene utgjorde det femte laget. Som i fjor var damelaget suverene med 6 poeng mer enn det beste herrelaget. Det er bare å ta av seg hatten og gratulere!

Frank Westby
Follo Håndball