Mamelund og Haslum for sterke – Follo

Mamelund og Haslum for sterke

På forhånd var spørsmålet om Follo Håndball var i stand til å stoppe Erlend Mamelund. Det klarte vi dessverre ikke og Haslum vant fortjent 30-24. Mamelund scoret 8 mål og var nest sist på minst like mange. Sammen med årets nye stjerne Sander Sagolsen har Haslum et radarpar som ingen andre lag i Norge. Dette kombinert med god keeper og gode linjespillere, gjorde at Haslum rett og slett var et bedre lag enn Follo Håndball.

Follo skal ha honnør for innsatsen og periodevis mye god håndball. Etter 17 spilte minutter av første omgang leder Follo 9-7. I denne perioden er det mye bra. Håvard Åsheim i mål åpner bra med mange redninger og laget spiller seg frem til gode avslutninger. De neste 8 minuttene går det imidlertid ikke bra og Haslum vinner denne perioden 5-0. Til pause leder bortelaget 12-14.

Etter drøye 6 minutter av den andre omgangen leder Haslum med 5 mål. Der i fra og ut har de full kontroll. Mamelund viser hvilken klassespiller han er og dominerer stort. I en periode hvor Haslum scorer 7 mål, scorer Mamelund 5 og er nest sist på de to andre.

Det var i forkant spennende å se hvordan Follos to unge keepere skulle klare seg. Håvard startet meget bra, men klarte ikke å holde nivået oppe. Noe av årsaken var at Haslum spilte seg frem til gode scoringsmuligheter. I siste halvdel av andre omgang fikk Kristian Sæverås prøve seg. Han gjorde det helt greit og reddet blant annet en straffe. Utover det var Vasja Furlan i perioder strålende. Ingen spiller i Postenligaen er like god en mot en. Gode finter og gode avslutninger førte til jubel på tribunen.

Nå er det pause grunnet håndball EM for herrer. Neste runde spilles 2. februar. Da reiser Follo Håndball til Bergen for å spille mot Fyllingen. Neste hjemmekamp er 9. februar mot Bodø. Det er 4 poeng opp til sikker plass på tabellen. Det blir helt sikkert tøft, men det skal vi klare. Laget viser fremgang, spillerne trener meget godt og vi har på papiret en lettere avslutning på sesongen enn de fleste andre lagene.  Vi håper publikum fortsetter å støtte laget i den viktige sesongavslutningen. Regionen trenger et lag i Postenligaen!

Follo Håndball: Håvard Åsheim, Kristian Sæverås – Luca Werner, Aksel Horgen, Henrik Bielenberg, Vasja Furlan 4, Tobias Glemming, Oskar Olafsson 2, Anders Skiaker Myhra, Magnus Jøndal 3, Magnus Søndenå 5, Benjamin Nordby 2, Tomas B. Johansen, Stian Gabrielsen 2, Joakim Patriksson 6, Espen Røhmer.