Follo Håndball brøt en barriere – Follo

Follo Håndball brøt en barriere

Det har vært en god dag i Follo Håndball etter borteseieren mot ØIF Arendal. Mange positive tilbakemeldinger og en tilfredsstillelse ved at hardt arbeid over tid endelig resulterte i seier. Follo Håndball har hatt mange dårlige opplevelser i Arendal. Tunge bussturer hjem etter tap med 10-15 mål.  Selv med 1200 hjemmesupportere på tribunen tok Follo en velfortjent seier. Etter en jevn førsteomgang hvor Follo i stort sett førte kampen, var det 15 minutter ut i den andre omgangen ingen tvil om hvor seieren skulle gå. Follo ledet da med 4 mål og var det beste laget. Når sluttsignalet kom sto det 25-29 på tavla, og spillere, trenere og støtteapparat jublet så det ljomet i hallen.

Tidligere i sesongen har det vært mye stang ut, uheldige keepere og til dels dårlig uttelling på gode muligheter. Nå var det mer stang inn, både Konstantin Madert og Håvard Åsheim hadde flere gode redninger og de gode mulighetene ble det scoringer av. Frode Scheie som for tiden er ekspertkommentator på VM for damer i Serbia, var naturlig nok meget fornøyd med både spillet og resultatet. På SMS melder han stolthet over det gutta presterer og tilfredshet over at hardt arbeid i lang tid ga uttelling.

Follo Håndball har som tidligere nevnt brukt mye tid på å innarbeide nye systemer i en spillergruppe som trenger tid på å utvikle relasjoner både på og utenfor banen. Tidligere har vi sett eksempler på strålende kombinasjoner. Mot Arendal var det større stabilitet. Gang på gang ble forsvaret til Arendal rett og slett utspilt. Arendals keeper, Sven Erik Medhus har tidligere skapt mye frustrasjon for Follospillere. I gårsdagens kamp satte han seg på benken et stykke ut i den andre omgangen. Det var et resultat av godt angrepsspill og gode avslutninger.

Nå kan gutta reise til Sandefjord neste onsdag med selvtillit i bagasjen. Der venter et Runarlag som har noen solide seire i de siste omgangene. 33-19 mot Bodø og 35-20 mot Nøtterøy er rett og slett imponerende. Det er vel ingen tvil om at Runar er favoritter, og det kan være et godt utgangspunkt for våre gutter. Presset er redusert gjennom seieren mot Arendal, og det er rom for å «slippe seg løs» i Runarhallen. Kan vi overraske?