Spenning til siste sekund – Follo
Joakim Patriksson, Follo HK

Spenning til siste sekund

Med fem sekunder igjen av kampen mellom Follo Håndball og Drammen, får hjemmelaget Follo kontroll over ballen. Frode Scheie tar da time out på stillingen 30-29 til Drammen. Dessverre var tiden for knapp til å få en god scoringsmulighet. Det var altså spenning helt inn i det siste, og for Follo Håndball var denne kampen definitivt et skritt i riktig retning. Gutta viste vilje, ga mye juling i forsvar og hadde bra trykk fremover når anledningen var der.

Det ble en kamp for Follo Håndball i stort sett gjennom hele kampen kjempet for å få kontakt. Drammen tok ledelsen 3-0. Follo gikk opp til 7-7 etter drøye 13 minutter. Så rykket Drammen i fra igjen, og ledet til pause med 17-13. I den andre omgangen hadde Follo flere muligheter til å redusere ledelsen til 2 mål, men lyktes ikke. Det var først i kampens siste 4 minutter at Follo fikk kontakt. Frode Scheie la ut to merker og stresset Drammen til å ta dårlige avslutninger. Follo reduserte til 29-30 med 56 sekunder igjen av kampen. Drammen fikk da altså spille angrep i 50 sekunder, og kunne slippe jubelen løs.

Joakim Patriksson fikk premie som Follos beste spiller. Han scoret 7 spillemål og jobbet godt gjennom hele kampen. Vasja Furlan gjorde sin beste kamp i årets sesong, og var meget god i innledningen av kampen. Vasja scoret 5 mål i løpet av de første 30 minuttene.  Det var også gledelig å se at Magnus Jøndal scoret på de mulighetene han fikk, inkludert 4 straffer. Hans redusering til 28-30 var verdt inngangspengene alene.

Nå venter nok en meget viktig kamp mot ØIF Arendal på bortebane. Et lag som i likhet med Follo har slitt inneværende sesong. Med innsatsen gutta viste i dag, er vi optimister. Det er små marginer som skiller mellom seier og tap. Nå er det på tide at marginene er på Follos side.

Follo Håndball: Håvard Åsheim, Konstantin Madert, Benjamin Nordby, Anders Skiaker Myhra 3, Tobias Glemming 1, Magnus Sundenå 3, Stian Gabrielsen 2, Espen Røhmer 1, Vasja Furklan 5, Joakim Patriksson 7, Oskar Olafsson, Henrik Bielenberg, Magnus Jøndal 7 (4) og Luca Werner.