Da er vi i gang! – Follo
Joakim Patriksson, Follo HK

Da er vi i gang!

Søndagens hjemmekamp mot Falk Horten var en kamp Follo Håndball «måtte» vinne. Da var det selvfølgelig utrolig deilig for spillere, støtteapparat og supportere at tavla viste 31-25 når dommeren blåste av kampen. Spillerne samlet seg i ring og feiret seieren med stor glede. Det var tydelig at dette var en viktig seier. Med to poeng forlot Follo Håndball nedrykksplassering på tabellen og har nå god kontakt med lagene ovenfor.

De første 23 minuttene viste Follo hva som bor i laget. Speiselt angrepsspillet imponerte. Ankomstspillet var fantastisk med Joakim Patriksson i hovedrollen, og  publikum fikk se kombinasjoner i stor fart som satte opp spillerne i 100 % sjanser. Stillingen på dette tidspunktet var 16-9, og Falk hadde tatt time-out for lenge siden. Til pause ledet hjemmelaget 18-12.

2. omgang startet ikke like bra. Falk halverte ledelsen ved å gå opp til 15-18. Den forskjellen i målprotokollen sto seg gjennom nesten resten av kampen. Med seks minutter igjen ledet Follo 26-23. Seieren var imidlertid aldri direkte truet. Frode Scheie rullerte mye på spillerne og det virket som om Follo Håndball hadde et eller to gir ekstra, hvis det skulle bli nødvendig.

Joakim Patrikssonj gjorde uten tvil sin beste kamp i Follotrøya. 12 spillemål sier det meste. Han herjet med Falk i første omgang. Han viste kvaliteter få kan matche i ankomst, han fintet seg gjennom og når han ble satt opp dunket han ballen i mål fra ni meter. Vasja Furlan har for første gangen i år trent skikkelig en hel uke før kamp. I 2. omgang sto han frem og scoret noen mål ikke mange i Postenligaen gjør etter ham.

Nå har Follo nesten 14 dager på seg til neste kamp, borte mot Stord. Et lag som så langt virkelig har imponert. Med seieren mot Falk kan gutta nå reise med senkede skuldre og bygge videre på den gode opplevelsen. Mestring og seier er resepten på økt selvtillit, og vil forhåpentligvis forsterke prestasjonene.

Dagens tilskuerantall var 750, det høyeste så langt i årets sesong. Meget hyggelig å se at håndballinteresserte reagerte positivt på ønsket om støtte i en meget viktig kamp for klubben. Vi takker og bukker! Allerede på torsdag er det nok en viktig kamp for Follo Håndball. Da er det finaleplass i Oslo Spektrum det skal kjempes om. Follo tar i mot Elverum i Follotrykk arena, i semfinale NM gutter 20. Tenk hvis vi kan fylle tribunen da også……. Mer info kommer på hjemmeside og Facebook.

Follo Håndball: Konstantin Madert, Håvard Åsheim, Emil Vestbekken, Magnus Jøndal 4 (2), Tobias Glemming 2, Aksel Horgen, Benjamin Nordby, Anders Skiaker Myhra 2, Joakim Patriksson 12, Vasja Furlan 4, Espen Røhmer 4, Stian Gabrielsen, Oskar Olafsson, Henrik Bielenberg, Magnus Sundenå 3 (1).