Flott håndballkveld i Follotrykk Arena – Follo
Vasja Furlan

Flott håndballkveld i Follotrykk Arena

Håvard Åsheim og Aksel Horgen imponerte når Follo og Norges juniorlandslag møttes til treningskamp. Begge startet på motsatt banehalvdel når kampen blåstes i gang. Håvard var sterkt medvirkende til at juniorlandslaget kunne gå til pause med ledelse 17-9. Aksel scoret to flotte mål på like mange skudd og var solid bakover.

Det norske juniorlandslaget har virkelig imponert det siste året. En meget sterk 5. plass på VM i august er det beste et aldersbestemt landslag har prestert på mange år. I første omgang var det tydelig at Follo ikke tok dette juniorlandslaget alvorlig nok. Mange bomskudd (gode redninger av Håvard) og dårlig intensitet i forsvarsspillet. I pausen bestemte man seg for å gå ut og vise publikum at det er forskjell på et lag fra postenligaen og et aldersbestemt landslag. Når sluttsignalet gikk viste tavla 32-30 til Follo. Medvirkende til den seieren var Håvard Åsheim som byttet lag i pausen.

Når det gjeldewr utespillerne så var begge kantspillerne til Follo meget gode i 2. omgang. Emil Vestbekken har vært mye på benken så langt, da han har trengt tid på å tilpasse seg nivået i Postenligaen. Emil er en strålende kontringsspiller og fikk virkelig vist det. Tobias Glemming på motsatt kant viste hele repertoaret med kontringer og en manns prestasjoner i etablert angrep. Det var også meget gledelig å se at Benjamin Herseth klarte seg utmerket mot jevnaldrende stjerner.

Etter en kort pause var det duket for lokaloppgjør i 2. divisjon mellom Follo 2 og Ski. Follo var svakket ved at begge keeperne Håvard Åsheim og Kristian Sæverås var opptatt med landslagsaktiviteter. I tillegg hadde både Henrik Bielenberg og Benjamin Herseth nettopp spilt kamp og hadde naturlig nok ikke like energi som vanlig.

Ski tok kommandoen fra start og ledet tidlig 4-0. Follo kjempet seg tilbake i kampen og reduserte til 5-5 etter ca 5 minutter. Deretter var Ski i føringen hele tiden og kunne til slutt innkassere årets første 2 poenger etter seier 32-24. Unggutta til Follo klarte ikke å stå i mot tyngden og rutinen til Ski, og bommet for mye når mulighetene var der. Et litet skritt tilbake for Follo etter strålende kamper mot Stabæk og Kolbotn, men variasjon i prestasjoner er helt naturlig når mange spillere er mellom 16 og 18 år.

Neste kamp for Follo 2 er borte mot Skedsmo neste torsdag. Et lag som så langt står med 2 seiere og 4 tap. Vi går for seier der!