Spenning til siste sekund! – Follo
Magnus Søndenaa

Spenning til siste sekund!

Publikum fikk full valuta i forhold til spenning når Nøtterøy gjestet Follotrykk Arena søndag kveld.  Med 18 sekunder igjen får Follo straffe på stillingen 25-25. Dessverre får Follo sin del, bommer Magnus Jøndal. Nøtterøy tar time-out og har 14 sekunder på seg til å vinne kampen. Siste skuddforsøket blir blokkert og dermed ble det poengdeling.

Nøtterøy åpnet best og ledet 4-1 etter snaut 8 min. Ledelsen kunne vært større men en glimrende Håvard Åsheim takket for tilliten med noen fantastiske redninger i innledningen av kampen. Utover i første omgang spilte Follo bedre og bedre. De spilte seg frem til gode scoringsmuligheter i nesten hvert eneste angrep. Hjemmelaget gikk for første gang opp i ledelsen 11-10 ved scoring av Tobias Glemming etter 26 minutter.

I andre omgang fortsetter Follo med godt spill og leder 18-15 etter 8 minutter. Dessverre klarer man ikke å holde på den ledelsen. Nøtterøy slår hardt tilbake og etter blant annet to utvisninger til hjemmelaget, leder gjestene 20-18.  Lagene følger hverandre tett helt til slutt. Follo leder både 24-23 og 25-24, men må altså nøye seg med et poeng.

Det var gledelig å se at drøyt 500 tilskuere hadde tatt veien til Follotrykk. Så lenge Follo ikke vinner håndballkamper kan man ikke forvente tilskuerantall opp mot 1000. Publikum var skikkelig med på notene, og spesielt de siste minuttene var det skikkelig god stemning i hallen.

Som tidligere nevnt fikk Håvard Åsheim tillit fra start. En sjanse han tok godt vare på. Flere flotte redninger på 100 % sjanser holdt Follo inne i kampen. Magnus Sundenå fikk nok en gang bestemannspremien på Follo. Med 8 scoringer ble han toppscorer og  viser at han har spilt på seg selvtillit. Joakim Patriksson gjorde også en solid kamp. God i ankomstfasen og en større trussel i angrep enn i tidligere kamper. Dessverre for Follo måtte Vasja Furlan stå over grunnet overtråkk tidligere i uken. Vasja er sikkert klar når Follo reiser til Elverum neste søndag. Et Eleverumlag som sliter for tiden. Tap med 9 mål for tippet bunnlag Falk Horten, blir nok snakket mye om i håndballkretser.

Follo Håndball: Håvard Åsheim, Konstantin Madert, Tobias Glemming 3, Aksel Horgen, Benjamin Nordby, Anders Skiaker Myhra, Magnus Sundenå 8 (1), Stian Gabrielsen, Espen Røhmer 3, Joakim Patriksson 6, Henrik Bielenberg, Oskar Olafson, Magnus Jøndal 5 (1) og Emil Vestbekken.

Slideshow med masse bilder kan du nyte HER.