Drammen videre i NM – Follo
Magnus Jøndal

Drammen videre i NM

Follo Håndball viser fremgang, men det holdt dessverre ikke mot Drammen i 4. runde av NM. Follo lå under med 2, 10-12 til pause og tapte til slutt 19-24. Sammenlignet med søndagens kamp mot Fyllingen, var Follo klart bedre i forsvar og antall tekniske feil var vesentlig lavere. Det fungerte dessverre ikke like godt i angrep. Follo slet i perioder med å komme til gode avslutningsmuligheter mot et godt forsvar. De gangene de kom gjennom forsvarmuren, var Drammens keeper Torbjørn Bergerud ofte i veien.

Lagene holdt følge halveis i første omgang. Da gikk Drammen opp i 2 måls ledelse og hadde god mulighet til å sikre seg en 4 måls ledelse før pause. En strafferedning av Konstantin Madert og scoring i siste sekund av Magnus Jøndal gjorde imidlertid at Follo hadde god kontakt når andre omgang startet.

Det ble som tidligere nevnt for mange bomskudd. Follo scoret 5 mål i løpet av andre omgangens første 17 minutter, og da var kampen i realiteten avgjord. Drammen ledet på dette tidspunktet 21-15 og hadde kontroll.

Det var gledelig å se at Vasja Furlan i perioder viste god kvalitet. Ungguttene Henrik Bielenberg og Oskar Olafss0n fikk mye tillit. Begge stod bra i forsvar, men trenger mer tid og trygghet for å kunne ta det ansvaret som er nødvendig i angrepsspillet.  Follos strekspillere hadde tøffe arbeidsforhold mot et meget fysiskt sterkt midtforsvar. Vanligvis klarer Follo å sette opp strekspillerne i gode scoringsposisjoner, men her var tydeligvis Drammen godt forberedt.

Det var meget positivt med godt oppmøte på tribunen! Sammenlignet med tilsvarende kamp i fjor, var tilskuerantallet doblet. Det er selvsagt skuffende at den første seieren lar vente på seg, men stemningen er god og mange ser allikevel positivt på det som skal skje resten av sesongen.

I pausen arrangerte Follo på nytt konkurranse hvor premien er gratis bruk av en Ford Focus Electric. Jan Erik Andersen, Marie Løvberg og Ståle Halvorsen fikk prøve seg. Mange gode forsøk, og spesielt Ståle var nærme jackpotten. Nye muligheter mot Nøtterøy 20. oktober.

Neste onsdag reiser Follo til Bodø. Ny tøff kamp med et sted mellom 2 og 3 000 tilskuere på tribunen.  Frode Scheie sa før sesongstart at tålmodighet er viktig. Laget trenger tid før vi kan forvente stabile prestasjoner på et høyt nivå. Det jobbes veldig bra hver eneste dag og troen på lager er definitivt til stede. Ny kamp betyr nye muligheter. Ikke mange forventer seier i Bodø, men se ikke bort i fra at Follo kan overraske.

Follo Håndball: Konstantin Madert, Håvard Åsheim, Aksel Horgen, Tobias Glemming 1, Magnus Sundenå 4 (1), Henrik Bielenberg 2, Vasja Furlan 4, Espen Røhmer 3, Joakim Patriksson 3, Oskar Olafsson 1, Magnus Jøndal 1, Emil Vestbekken, Benjamin Nordby, Anders Skiaker Myhra.