UTFORDRENDE TID FOR FOLLO HÅNDBALL – Follo

UTFORDRENDE TID FOR FOLLO HÅNDBALL

Follo Håndball gikk på et nytt tap når Fyllingen fra Bergen besøkte FolloTrykk Arena. Fyllingen tok ommandoen fra start, ledet 19-14 til pause og vant til slutt 33-26. Fyllingen har sannsynligvis norges beste høyreside i angrep og trion Harald Reinkind, Kristian Bjørnsen og Eivind Tangen scoret tilsammen 21 mål.

Hva med Follo Håndball? Laget viser periodevis fantastisk samhandling og flotte prestasjoner i angrep. Foreløpig er laget dessverre ikke nok samkjørt, noe som viser seg i antall tekniske feil. Største utfordringen ar forsvarsspillet. Frode Scheie prøvde flere varianter i løpet av kampen, uten at Follo klarte å stabilisere at sterkt forsvarsspill. De gangene Follo kom opp i ryggen på Fyllingen var det dessuten utvisninger og tekniske feil som skapte problemer.

Etter en svak åpning med ledelse 9-3 til Fyllingen når klokken viste 12.44, viste Follo karakter og jobbet seg gradvis inn i kampen. Joakim Patriksson reduserte til 10-12 etter drøye 21 min, og publikum var med på notene. Da fikk Magnus Jøndal en utvisning og i løpet av disse to minuttene gikk Fyllingen opp i ledelse 15-10.

Follo åpnet bra i 2. omgang med to raske scoringer. Det var jevnt i scoringsprotokollen frem til det gjensto ca 15 min, men etter det hadde Fyllingen full kontroll. Som nevnt innledningsvis var spesielt landslagsspilerne Kristian Bjørnsen og Harald Reinkind gode. De viste frem skuddferdigheter av ypperste klasse. Kristian Bjørnsen scoret hele 11 mål.

Vi som er en del av Follo Håndball har på tross av en tøff åpning på årets Postenliga, fortsatt troen på Scheie og spillerne. Vi ser at lagets samhandling i perioder er meget god. Når antall tekniske feil reduseres og vi har mer stang inn enn stang ut, vil Follo Håndball ta poeng. I dag var det gledelig å se at Magnus Jøndal var så trygg i avslutningene som vi er vant med. Magnus Sundenå gjorde nok en god kamp og ble lagets toppscorer med 7 mål. Alle tre keeperne fikk prøve seg i løpet av kampen. Konstantin Madert startet begge omgangene. I første omgang kom Håvard Åsheim inn og leverte flere klasseredninger. I andre omgang fikk Kristian Sæverås også noen minutter og kom fra det med æren i behold. Follo Håndball kommer til å ha mye glede av disse unge talentene i mange år fremover.

Allerede onsdag 2. oktober er det ny kamp i FolloTrykk Arena. Da er det cupen som gjelder med Drammen på motsatt side. Kampen starter 18.30. Vi håper publikum fortsetter å støtte laget selv om pongfangsten så langt ikke er som vi ønsker. Drømmen om Sektrum lever og Drammen skal vi slå!

Follo Håndball: Konstantin Madert, Håvard Åsheim, Kristian Sæverås, Tobias Glemming 1, Magnus Sundenå 7 (4), Henrik Bielenberg, Vasja Furlan 2, Espen Røhmer 2, Oskar Olofsson, Joakim Patriksson 4, Stian Gabrielsen 1, Emil Vestbekken, Magnus Jøndal 6 (1), Benjamin Herseth, Anders Skiaker Myhra 3, Benjamin Nordby