FOLLO HK VANT THRILLER! – Follo
Kyrre V.Johanessen

FOLLO HK VANT THRILLER!

Seier borte mot Drammen lover godt for resten av sesongen.

Med et drøyt minutt igjen av kampen tildeles Follo Håndball straffekast på stillingen 26-26. Kyrre Vegard Johannesen går frem for å ta sitt tredje straffekast mot en av Norges største målvaktstalent, Torbjørn Bergerud. De to første straffekastene har Kyrre satt opp. Nå er han iskald og setter det tredje mellom bena på keeperen. Follo holder stand det siste minuttet og kan fortjent innkassere seieren 27-26.

De første 26 minuttene er sannsynligvis det beste Follo Håndball har prestert noen gang! Da er stillingen 17-9 og Drammen virker helt desorientert. Follo viser forsvarsspill av ypperste klasse, godt ankomstspill og gode kombinasjoner i etablert angrep. Til pause ledet Follo 17-12.

I andre omgang åpnet Drammen forrykende og var kun tre mål bak på stilling 17-20 etter fem minutter. Da var det nok mange Follosupportere som ble engstelige for at det som så ut som en overlegen seier, skulle ende med tap. Drammen hadde lagt ut merke på Vasja Furlan og angrepsspillet gikk litt i stå. I tillegg fikk Steffen Berg Løkkebø direkte rødt kort. Follo klarte imidlertid å tilpasse angrepsspillet uten Vasja og Steffen. Med godt forsvarsspill og en strålende Blaz Voncina i mål, var de lenge 1-2 mål foran Drammen. Med snaut to minutter igjen utlignet Drammen til 26-26, men Follo kunne altså juble til slutt.

Av Follos spillere var Kyrre solid både i forsvar og angrep. Han fikk fortjent bestemannspremien. Blaz stod nok en meget god kamp mellom stengene og reddet blant annet tre straffer. Vasja herjet med Drammen i hele første omgang. Steffen var også god så lenge han var på banen. Jan-Ivar lot også unge talentfulle Henrik Bielenberg spille forholdsvis mye i både angrep og forsvar. Han klarte seg fint, scoret 3 flotte mål og vil forhåpentligvis bli en verdifull spiller for Follo i mange år fremover.

Med seier klatret Follo opp på 5. plass, med kun 2 poeng opp til tabelltopp. Neste kamp spilles i Follotrykk Arena søndag 10. februar mot bunnlaget Viking. Seier der og vi er virkelig med i medaljekampen. Med god publikumsstøtte på hjemmebane så er dette laget godt nok til å slå alle resterende lag. Møt opp og gi ditt bidrag!

Follo Håndball: Blaz Voncina, Håvard Åsheim, Magnus Jøndal 2, Tobias Ringstad, Steffen Berg Løkkebø 6 (2), Kyrre Vegard Johannesen 6 (3), Henrik Bielenberg 3, Henrik Flack 1, Benjamin Nordby 1, Mihael Gorensek 1, Vasja Furlan 4, Stian Gabrielsen 1, Halvard Lunde, Sander Thorbjørnsen.