EN MEGET GOD HÅNDBALLKAMP! – Follo
Kyrre Johannesen, Follo HK

EN MEGET GOD HÅNDBALLKAMP!

Follo Håndball og Elverum delte poengene i en fartsfylt og spennende batalje

Nesten 1000 tilskuere møtte opp i Follotrykk Arena og fikk en flott håndballopplevelse. Elverum var det førende laget gjennom store deler av kampen, men det var Follo som hadde sjansen til å ta seieren med ballkontroll de siste 35 sekundene.

Elverum tok føringen fra start av, men Follo gav seg ikke og utlignet til 6-6 etter et snaut kvarter. Så rykket Elverum i fra og ledet med fire mål etter snaue 20 minutter. Nok en gang kjempet Follo seg tilbake i kampen, og lagene gikk i garderoben på stillingen 14-14. I denne perioden spilte Follo fremragende angrepsspill med fart og teknikk på høyt nivå. Publikum fikk blant annet se en flyver av Kyrre Johannesen!

Kampen var jevn de første 10 minuttene av 2. omgang, så rykket Elverum i fra igjen.  Follo måtte ta time-out etter 20 minutter på stillingen 23-27. Da valgte Jan Ivar Lorentzen å legge merker på Steffen Stegavik og Andreas Rønnberg. Det var et lurt trekk som Elverum ikke fant noen god løsning på. De siste seks minuttene holdt Follo buret rent, og for tredje gangen i kampen kjempet Follo seg tilbake. Et og et halvt minutt før kampslutt utlignet Mihael Gorensek til 29-29. Follo fikk også sjansen til seier med kampens siste angrep. Gutta kom dessverre ikke til avslutning og Vasja Furlan avsluttet kampen med å skyte i muren på direkte frikast.

Follo spilte sin beste kamp så langt denne sesongen. Mange var gode, både i forsvar og i angrep. Benjamin Nordby gjorde en av sine aller beste kamper i Follotrøya. Kyrre Johannesen fikk fortjent bestemannspremien.  Blaz Voncina gjorde en helt ok match i målet, med flere avgjørende redninger. Bjørn Olav Raasok kom inn de siste 10 minuttene og stengte mer eller mindre buret.

Resultatene i denne runden av Postenligaen viser tydelig at det er jevnt. Bortsett fra Viking og Haugaland som mer eller mindre er klare for 1. divisjon neste år, kan alle vinne over alle. Mest overraskende i kveld var BSK/NIFs borteseier over serieleder Haslum. Follo klatret nå opp til syvende plass, med fire poeng opp til serieledelse og fire poeng ned til kvalikplass.

Neste kamp for Follo er 1. februar, Drammen borte. Spillerne får nå en fortjent ferie, og så starter treningen igjen 7. januar.  Helgen 19. og 20. januar deltar Follo på turnering på Elverum, som oppkjøring til den spennende sesongavslutningen.

Follo Håndball: Blaz Voncina, Bjørn Olav Raasok, Magnus Jøndal 3, Kyrre Johannesen 9 (2), Steffen Berg Løkkebø 7 (1), Henrik Flack 2, Benjamin Nordby 1, Mihael Gorensek 3, Vasja Furlan 4, Halvard Lunde, Sander Thorbjørnsen og Petter Hovden.