FOLLO HÅNDBALL REISER HJEM MED 1 POENG FRA BODØ – Follo
Kyrre Johannesen

FOLLO HÅNDBALL REISER HJEM MED 1 POENG FRA BODØ

Med scoring i siste sekund reddet hjemmelaget uavgjort 25-25.

Lagene holdt i stort sett følge gjennom hele kampen. I første omgang var Bodø i stort sett i føringen med 1 eller 2 mål. Til pausen ledet hjemmelaget 11-10. Etter hvilen fortsatte lagene å følge hverandre frem til stillingen 20-20. Da gjorde Blaz Voncina flere avgjørende redninger og Follo gikk opp til ledelse 23-20. Med tre og et halvt minutt igjen ledet Follo fortsatt med tre mål, og det lå an til seier. Men teknisk feil og en meget tvilsom dommeravgjørelse gjorde at Bodø reduserte til 24-24 med 45 sekunder igjen av kampen.

Follo bruker tid i det siste angrepet og med 12 sekunder igjen får Follo frikast og dommerne har hevet armene for passivt spill. Vasja Furlan får ballen setter en finte og banker ballen i mål. Da viser klokken 29.51. Dessverre rekker Bodø å avfyre et skudd som går inn med kun et sekund igjen på tavla. Det var selvfølgelig surt for Follo som følte de tapte et poeng mens Bodø feiret for det ene poenget.

I denne kampen fortjener spesielt Steffen Berg Løkkebø god omtale. Sikker på straffekast med seks scoringer på sju forsøk. I tillegg fire fine spillemål og et glitrende oppspill til Magnus Jøndal.  Vasja Furlan presterer som vanlig på et høyt nivå. Han er flink til å utfordre og scorer til sammen fem flotte mål.

Statistikken viser at redningsprosenten kun var på i overkant av 10 %. Hverken Blaz eller Bjørn Olav hadde en god dag på jobben. Med det som fasit vitner kun 25 baklengsmål om et solid forsvarsspill. Spesielt 3-2-1 forsvaret ga Bodø store problemer.

Resultatet betyr at Follo klatret en plass på tabellen og luken ned til BSK/NIF på kvalikplass er nå på fem poeng. Hvis vi ser oppover på tabellen så er det ikke mange poeng som skiller. Arendal ligger på tredje plass, fire poeng foran Follo og to kamper mer spilt. Nå venter i første omgang Runar hjemme i Follotrykk Arena lørdag 15. desember kl. 16.00.

Dette er Kreftkampen hvor publikum og bedrifter kan vise sitt engasjement i kreftsaken. Målsettingen er ny publikumsrekord. Hvis det skjer vil Runar få en tøff oppgave. Vi vet at Follospillerne løfter seg flere hakk når det er stor støtte på hjemmebane. Du kommer vel?!

Follo Håndball: Blaz Voncina, Bjørn Olav Raasok, Alexander Ørjevik Westby, Magnus Jøndal 2, Benjamin Nordby, Mihael Gorensek 3, Kyrre Vegard Johannesen 3, Henrik Flack 1, Steffen Berg Løkkebø 10 (6), Stian Gabrielsen 1, Vasja Furlan 5.