Tap med 1 mål for Drammen – Follo
Steffen Berg Løkkebø

Tap med 1 mål for Drammen

Det ble jevnt og spennende mellom Follo Håndball og Drammen, dessverre var det bortelaget som trakk det lengste strået.

Lagene fulgte hverandre tett hele kampen. Follos største ledelse var på tre mål på stillingen 9-6 etter drøye 12 minutter. Drammen ledet aldri med mer enn to mål. Begge trenerne spådde + 60 mål før kampen og det tipset gikk jo inn. Kanskje ikke så mye grunnet hurtig ankomstspill, men mer fordi antallet keeperredninger var lavt. Drammens keeper Lars Olav Olausen stoppet kun 18 % av skuddene, mens Follokeeperne var noe bedre. Blaz Voncina stoppet 25 % av skuddene og Bjørn Olav Raasok 22 % av skuddene.

Statistikken på håndballforbundets hjemmeside viser også at Drammen hadde 59 avslutninger på mål mens Follo Håndball står oppført med 51. Det er delvis et resultat av at Follo gjør for mange tekniske feil. En annen utfordring for trenerapparatet er overtallsspillet. Som i forrige kamp spiller Follo uavgjort i overtallsminuttene. Allikevel blir det altså en helt jevn kamp, som fort kunne endt med hjemmeseier.

Vasja Furlan var som vanlig god på Follo. Han åpnet sterkt og var hovedårsaken til at hjemmelaget ledet gjennom store deler av den første omgangen. Magnus Jøndal åpnet også meget bra og scoret tre flotte mål i løpet av like mange minutter da Follo gikk opp til tremåls ledelse. Mot slutten av første omgang og resten av kampen satte Drammen frimerke på Vasja. Det ga mere rom som Henrik Flack og Steffen Berg Løkkebø klarte å dra fordel av. Men Follo klarte ikke helt å utnytte bredden. Magnus fikk få utspill og gikk målløs av andre omgangen.

Angrepsmessig blir det viktig å få Kyrre Vegard Johannesen og Stian Gabrielsen til å være mer stabilt gode. Begge har gjort strålende kamper tidligere i år, men varierer for mye fra kamp til kamp. Når Henrik Bielenberg nå er ute med skade har trener Jan-Ivar Lorentzen færre kort og spille med, og kravet til stabilt gode prestasjoner blir større.

Follo Håndball har får nå to uker på å forberede seg til neste kamp borte mot Bodø. Hjemmekampen endte med tap så nå er gutta helt sikkert sugne på revansj. Bare tre dager senere kommer Runar på besøk i Follotrykk Arena. Denne kampen lørdag 15. desember skal Follo Håndball vise sitt engasjement i arbeidet mot kreft. Mer informasjon om dette arrangementet kommer på Follos hjemmeside og på Facebook.

Follo Håndball: Blaz Voncina, Bjørn Olav Raasok, Alexander Ørjevik Westby 1, Kyrre Vegard Johannesen 3, Vasja Furlan 3, Steffen Berg Løkkebø 9 (4), Stein Olav Johannesen, Magnus Jøndal 3, Benjamin Nordby 1, Mihael Gorensek 3, Henrik Flack 3, Sander Thorbjørnsen, Stian Gabrielsen 4.