FULL POTT!! – Follo
Vasja Furlan

FULL POTT!!

Follo Håndball avsluttet en fantastisk håndballhelg med å enkelt beseire Haugaland 32-25.

For 3. gangen på rad hadde Follo Håndball god kontroll i store deler av kampen. Seieren var aldri truet, og det var klasseforskjell på lagene. Haugaland står uten seire så langt i årets Postenliga, og alt annet enn seier for Follo ville vært «katastrofe». Nå lever alle kamper sitt eget liv og Haugaland har blant annet spilt uavgjort mot Arendal, så det var godt å se at gutta taklet forventningspresset.

Lagene holdt følge til 3-3. Da sa Follo takk for følget og opparbeidet seg en 7-3 ledelse i løpet av fem minutter. Frem til pause økte ledelsen til 16-9. i andre omgang endret Follo forsvarsformasjon fra 3-2-1 til 6-0. Det fungerte ikke like bra, og Haugaland reduserte til 15-18 før det var spilt 10 minutter. Da endret Jan Ivar tilbake til 3-2-1, og Follo økte ledelsen igjen. 10 minutter før slutt ledet Follo 26-19, og hadde dermed full kontroll ut kampen.

Kampens store spiller var Vasja Furlan. Det ser av og til ut som om han kan score når han har lyst. Hurtige kroppsbevegelser og velplasserte skudd resulterte denne gangen i åtte mål. Hele ni spillere kom på scoringslista inklusive unggutta Henrik Bielenberg og Alexander Ørjevik Westby. Henrik scoret tre mål, men det kunne fort blitt flere. Han tok seg gjennom Haugalandforsvaret gang på gang, men var litt uheldig med et par avslutninger. Alexander scoret på den ene muligheten han fikk og har så langt scoret ni mål på ti forsøk i årets Postenliga.

Follo Håndball: Bjørn Olav Raasok, Blaz Voncina, Vasja Furlan 8, Alexander Ørjevik Westby 1, Stian Gabrielsen 3, Magnus Jøndal 3, Steffen Berg Løkkebø 7 (3), Mihael Gorensek 1, Kyrre Vegard Johannesen 4, Henrik Bielenberg 3, Benjamin Nordby og Henrik Flack 2.

I tillegg er som kjent årets første runde i Bring-serien og SPAR-serien spilt denne helgen. Follos G18 var totalt overlegne og knuste blant annet Fjellhammer 24-10 og Bodø 33-18! Sistnevnte er av Merhandball.com tippet på tredje plass i årets SPAR-serie. Det blir meget spennende å følge Follo i SPAR-serien denne sesongen. Laget har mange gode spillere, og er derfor mindre avhengig av enkeltspillere enn mange andre lag.

Follo Håndball og Siggerud kjørte felles arrangement i Follotrykk Arena. Siggeruds G16 lag åpnet med en seier og et tap i Bringserien. Et knepent tap mot Charlottenlund ødela for full pott. Litt forsmedelig siden Siggerud ledet mye av kampen.

Ski og Follo G16 (sammenslåingen av Vestby/Son/Drøbak/Nesodden) er også kvalifisert for spill i Bringserien. Ski stiller med et ungt lag og er tippet blant de dårligste. Det tipset gjorde de til skamme når de presset storfavoritten Sandefjord i første kampen og beseiret Runar i den andre. Follos G16-lag spilte uavgjort mot Strindheim og måtte gå av banen uten poeng mot AK-28.