FULL KONTROLL! – Follo
Stian Gabrielsen

FULL KONTROLL!

Follo Håndball var overlegne i bortemøtet mot Viking og vant til slutt 24-30.

Det var aldri tvil om hvor seieren skulle gå. Follo Håndball videreførte det gode forsvars- og keeperspillet som ble vist i forrige kamp mot BSK/NIF. Etter 14 minutter var stillingen 3-9, og Viking så allerede da ut som et taperlag. Til pause ledet Follo med fem mål, og hadde som sagt full kontroll gjennom hele den andre omgangen.

På stillingen 3-3 scoret Follo seks på rad uten at Viking klarte å putte en eneste ball bak Blaz Voncina. Blaz viser seg å være en fantastisk ressurs for Follo Håndball. Nok en gang fikk han bestemannspremien, og viser et keeperspill av meget høy klasse. Han beveger seg så riktig og det ser enkelt ut. Når Viking scorer sitt fjerde mål, står han allerede bokført med sju redninger!

I tillegg til Blaz og solid 3-2-1 forsvar, begynner det endelig å løsne fremover. Større tålmodighet og veldig god skyting gir resultater. I denne kampen bør spesielt Kyrre Vegard Johannesen og Stian Gabrielsen trekkes frem. De skyter både treffsikkert og smart. Begge hadde meget god uttelling på skuddene mot Viking.

Med en trygg ledelse fikk også ungguttene prøve seg. Alexander Ørjevik Westby scoret tre mål på tre forsøk, Henrik Bielenberg ble godt passet på og kom aldri til gode avslutningsmuligheter og Sander Thorbjørnsen viste gode kvaliteter både i forsvar og angrep.

Viking har på papiret et bedre lag en hva resultatene har vist så langt. Både Kjetil Strand og Vegard Samdahl har mange kvaliteter. I denne kampen var de aldri i nærheten av å dominere, og spørsmålet er kanskje om de er sultne nok til å prestere på høyeste nivå.

Nå venter Haugaland borte allerede på søndag. De to siste kampene har gitt gutta mye selvtillit og en trygghet på egne prestasjoner. Det gjelder nå å fortsette med den samme innstillingen, den samme intensiteten og den samme taktiske klokskapen. Follo Håndball ligger nå på sjette kamp med færrest spilte kamper av alle. En ny seier på søndag vil føre oss helt opp i toppen. Det bør være en sterk motivasjon for laget.

Follo Håndball: Blaz Voncina, Bjørn Olav Raasok, Alexander Ørjevik Westby 3, Magnus Jøndal 2, Steffen Berg Løkkebø 3, Kyrre Vegard Johannesen 6 (1), Henrik Flack 1, Benjamin Nordby, Sander Thorbjørnsen, Henrik Bielenberg, Vasja Furlan 5, Stian Gabrielsen 6, Mihael Gorensek 4.