Irriterende tap – Follo
Henrik Bielenberg

Irriterende tap

Det ble til slutt tap 27- 28 etter en meget spennende avslutning. Follogutta taklet dessverre ikke presset de siste 5 minuttene og dårlige valg ble avgjørende for resultatet. Hjemmelaget hadde en gylden mulighet med ledelse 26-25 og mulighet til å øke ledelsen. Stabæk gikk ut i en mer offensiv forsvarsformasjon og presset frem tekniske og taktiske feil.

Stabæk stilte med mange av de samme spillerne som ga Follo´s A-lag god motstand i første runde i NM. Mye rutine og selv om de fleste har sine beste år bak seg, så var det tydelig at det kom til å bli en meget tøff oppgave for våre unge spillere. Mange trodde på forhånd at det ville bli en klar seier til Stabæk.

Midtveis ut i første omgang så det ut som om spådommene skulle bli sanne. Etter en jevn start tok Stabæk over og ledet 12-6. Follogutta spilt med stor fart, men for mange tekniske feil og svake avslutninger ødela. Trener Lars Olsen tok time-out, endret på formasjonene og deretter imponerte hjemmelaget. Ledelsen ble sakte men sikkert spist opp. Det var morsomt å se hvordan ungdommelig fart og trøkk i satsingene, ga Stabæk store problemer. I løpet av drøyt 10 minutter var stillingen 14-14. Bortelaget gikk så i garderoben med ledelse 14-16.

Follo måtte jage i hele andre omgangen. Det var imponerende å se hvordan de kjempet og aldri gav opp. Det så som tidligere nevnt ut som om de skulle snu kampen og snyte Stabæk for seieren, men det var altså manglende rutine som ble avgjørende i kampens siste minutter.

Kamper som dette er verdifulle for videre utvikling. Det handler om å ta lærdom av taktiske feilvurderinger og bruke disse erfaringene positivt. Det er mange kvaliteter i dette laget, og vi vil helt sikkert se en god utvikling gjennom sesongen.

Follo Håndball: Håvard Åsheim, Victor Kristiansen, Alexander Ørjevik Westby 5, Stein Olav Johannessen 6, Kristoffer Jacobsen 1, Halvard Lunde, Tobias Ringstad 2, Sander Thorbjørnsen 4 (2), Petter Hovden 2, Benjamin Herseth 1, Tomas Johansen, Fredrik Bye-Johnsen, Henrik Bielenberg 6 (1).