Follorekruttene overbeviste! – Follo
Alexander Westby

Follorekruttene overbeviste!

Lagene fulgte hverandre tett de første 15 minuttene, men på stillingen 7-7 dro Follogutta i fra. 3-2-1 forsvaret satt og Håvard Åsheim leverte flere klasseredninger. Til pause var stillingen 14-10 til Follo Håndball.

Andre omgang fortsatte på samme måten. Halden hadde store problemer med å komme til gode scoringsmuligheter og ble straffet hardt med godt kontringsspill. 10 minutter ut i andre omgang var Follo 6 mål foran.

Da tok Halden time-out og det hjalp. Sakte men sikkert spiste de opp hjemmelagets ledelse og reduserte på stillingen 20-20 med nesten 10 minutter igjen av kampen. Follo gikk opp til 24-22 men klarte ikke å avgjøre kampen. Halden fikk mulighet til å utligne med 20 sekunder igjen, men rotet bort ballen slik at Follo kunne feire 2 poeng med sluttresultatet 26-25.

Mange av unggutta leverte gode prestasjoner. Håvard var som nevnt god i mål, Sander Thorbjørnsen var god som høyre back, Halvard Lunde overbeviste i forsvar og Stein Olav Johannesen kom inn og scoret viktige mål. Tomas Johansen fikk mye tillit som midtback og  han sto fremst i 3-2-1 forsvaret. Disse oppgavene løste han på en glimrende måte og viste at tekniske og taktiske ferdigheter er viktige i håndball.

Det var gledelig å se at Henrik Bielenberg er tilbake etter å ha fått konstatert kyssesyke. Han blir en viktig brikke i både 2. divisjon og i Postenligaen. Alexander Westby kom rett fra en tøff samling med juniorlandslaget. Han var tydelig sliten, men ble allikevel toppscorer.

Neste kamp er allerede torsdag 8. november hjemme mot Stabæk. Vi håper at like mange (som mot Halden) velger å heie frem Follos unge talentfulle spillere. Kampstart kl. 20.30!

Follo Håndball: Håvard Åsheim, Victor Kristiansen, Alexander Ørjevik Westby 7, Stein Olav Johannessen 4, Kristoffer Jakobsen, Halvard Lunde 2, Tobias Ringstad, Stefan Rakic 1, Sander Thorbjørnsen 5, Benjamin Herseth, Tomas Johansen, Fredrik Bye-Johnsen, Henrik Bielenberg 6 og Petter Hovden 1.