Vanvittig deilig seier! – Follo

Vanvittig deilig seier!

En nervepirrende batalje endte med straffekast til Nøtterøy i siste sekund. Da hadde Mihael Goranchek gitt Follo Håndball ledelsen 20-19 15 sekunder tidligere. Blaz Voncina reddet sin fjerde straffe i løpet av kampen og sørget for at Follo Håndball tok med seg to poeng.

Follo åpnet med å ta ledelsen 2-0 før kampen var to minutter gammel. Deretter gikk det 16 minutter med kun to scoringer. Da var stillingen 9-4 til Nøtterøy og de få men hørbare Follosupporterne var i ferd med å miste troen. Gutta ville det heldigvis annerledes og med god hjelp av to strafferedninger av Blaz gikk man i garderoben på stillingen 11-11. Dette på tross av at Follo måtte spille med en man mindre i fire av de siste 10 minuttene.

I den andre omgangen fulgte lagene hverandre tett. Follo tok ledelsen og så utlignet Nøtterøy. Slik var det hele veien. Snaut 10 minutter ut i andre omgang måtte både Mihael Goranchek og Henrik Flack ufrivillig sette seg på benken. Da var stillingen 14-14. Når gutta var på banen igjen ledet Follo 15-14!

Snaut to minutter før slutt på stillingen 19-19,fikk Henrik sin andre tominutter. Nøtterøy hadde sjansen i overtall men nok en gang stod Blaz på riktig sted og Follo kunne gå i angrep med et minutt igjen. Fantastisk at gutta klarte å score i undertall og dermed sikre seieren.

Blaz var som nevnt i verdensklasse. Redningsprosent over 50, inkludert fire strafferedninger utav fem mulige og en rekke 100 % sjanser. Med et slikt keeperspill kan det bli mye moro fremover. Da klarer man å vinne kamper selv om angrepsspillet kladder. Trener Lorentzen var naturlig nok strålende fornøyd med seier, men pekte samtidig på at Follo må prioritere angrepsstrening i tiden fremover.

I tillegg til Blaz leverte Steffen Berg Løkkebø en knallgod kamp. Han scoret på fire av fire skudd der i blant et utrolig trikkskudd når Follo var i undertall. Bakover var Benjamin Nordby meget god. Sammen med Mihael Goranchek stoppet han Nøtterøys skyttere gang på gang.

Avslutningsvis må det sies at Follosupporterne ikke hadde sansen for dommerinnsatsen. Follo fikk den ene utvisningen etter den andre uten at en eneste hjemmespiller måtte gå og sette seg.  I tillegg var det en rekke tvilsomme avgjørelser som i hovedsak gikk til fordel for hjemmelaget. Men slikt blir fort glemt når seieren er et faktum.