Fantastisk! – Follo

Fantastisk!

En thriller med en magisk avslutning, når Follo Håndball tok skalpen til fjorårets suverene serie- og cupmester.

Dette var underholdning på høyt nivå. En kamp som hadde alt. Flotte enkeltmannsprestasjoner, tøffe dueller, vanskelige dommeravgjørelser, spenning til siste sekund og et hjemmepublikum i ekstase.

Follo sto frem slik de gjorde i sesongstarten i fjor. Tenningen, gløden og vinnerviljen var tilbake. For første gangen i år var det hjemmelaget som tok initiativet fra starten av, og Haslum måtte finne seg i å jage bak. Follo ledet 6-3 etter 10 minutter, 10-7 etter 20 minutter og hadde til og med en seks måls ledelse på 13-7. Til pause var stillingen 15-11.

I andre omgang startet Haslum klart best og det tok ikke mer enn drøyt 10 minutter førstillingen var 18-18. Follogutta beholdt allikevel et lite initiativ og var et til to mål foran. Syv minutter før slutt var hjemmelaget i angrep på stillingen 25-23, og hadde god mulighet til å drepe kampen. Slik gikk det imidlertid ikke og Haslum gikk opp i ledelse 26-25 med drøyt tre minutter igjen. Med kun 1 minutt igjen ble Stian Gabrielsen utvist, og det så ut som om seieren skulle glippe. Et magisk underarmsskudd av Vasja Furlan og en heroisk innsats i forsvar de siste sekundene reddet imidlertid en utrolig viktig seier, 28-27.

Det var som nevnt mange gode enkeltmannsprestasjoner. Magnus Jøndal var rett og slett glitrende! 6 mål på 6 forsøk og som alltid solid i forsvar. Et par av scoringene var det verdensklasse over. Vasja Furlan viste frem teknikk og timing som alene var verdt inngangspengene. Ved et par anledninger i første omgang åpnet han Haslumforsvaret med noen ubeskrivelige finter og tempovekslinger. Morsomt var det også at bakspillerne Henrik Flack, Stian Gabrielsen og Kyrre Vegard Johannesen tok ansvar og scoret viktige mål.

Det var knyttet stor spenning til Follos nye keeper Blaz Vonchina. Forventningene var ikke så store i og med at han så vidt har trent med laget, men han viste klasse fra første stund. Flere klasseredninger bidro sterkt til seieren. I tillegg kom Bjørn Olav Raasak inn i andre omgang og gjorde en like god jobb. Han hadde blant annet to meget gode redninger i sluttminuttene.

Mange har vært skeptiske til årets Follolag. Avslutningen av fjoråret var ikke god og innledningen på årets sesong har ikke vært så god som forventet. Det var derfor utrolig deilig for spillere, trenere og supportere at gutta leverte en første klasses forestilling.

På søndag kommer Bodø Hk på besøk. Vi gleder oss enormt til å se Follogutta blomstre enda mer. Jeg er helt sikker på at de 640 tilskuerne som så dagens kamp, kommer tilbake. Hvis du er en av de som ikke hadde mulighet i dag, så bør du ikke gå glipp av søndagens kamp!

Heia Follo!!!

Follo Håndball: Blaz Vonchina, Bjørn Olav Raasok, Håvard Åsheim, Alexander Ørjevik Westby, Kyrre Vegard Johannesen 4, Henrik Flack 4, Stian Gabrielsen 5, Magnus Jøndal 6, Sander Thorbjørnsen, Benjamin Nordby, Steffen Berg Løkkebø 3, Vasja Furlan 6, Mihael Gorenchek,

Slideshow med masse bilder finner du det vanlige stedet under «Bilder».